10 Temmuz 2018 23:11

Direnişteki Flormar işçisi: Zalimin zulmüne karşı biz kazanacağız

Flormar işçisi Bayram Demirel: Ya bizimle var olacaklar ya da parça parça eriyip yok olacaklar.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bayram DEMİREL
Flormar İşçisi/Gebze

Flormar Kozmetik önündeki onurlu, yürekli ekmek ve hak mücadelemiz 57. gününde kararlılıkla devam ediyor. Zalim yönetim 53. günde fabrika önünden ayrıldığımızda bize içeriden destek olan, selam veren 7 arkadaşımızı daha işten attı. Biz de çok kısa sürede toplanıp daha paydos olmadan fabrika önüne tekrar toplandık, fabrika yönetimini çok sert bir şekilde protesto ettik. Mücadelenin daha sert daha kararlı bir şekilde devam edeceğini gösterdik.

Bu zalimler devletin polisini yalan ihbarlarla işlerinden ediyorlar, bize karşı kışkırtıyorlar. Polise müdahale zemini hazırlamak istiyorlar. İçeride hasta var, ambulans var kapıları kapadılar çıkartmıyorlar diyorlar. Böylece polis baskısıyla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Burada sizin oyununuza gelecek işçi yok, ne yasa ne ahlak tanımayan yönetim pisliğini örtmek için böyle iftiralara başvuruyor. Buradaki işçilerin hiçbiri içeride birinin sağlığına zarar gelsin istemez, eğer isteseydik 57 gündür elbet birileri zarar görürdü. Biz onların seviyesine düşecek insanlar değiliz, tek kavgamız hakkımızı almak için. Haklı iken haksız duruma düşecek kadar cahil bir işçi sınıfı yok burada. Yöneticiler sendika buraya giremez diye içerideki arkadaşlara baskı yapıyormuş. Biz bu sendikayı buraya sokana kadar buradayız, o zaman ne yapacak bakalım. Geçen hafta salı günü Yves Rocher Kartal mağazası önünde boykot eylemi yaptık, çarşamba günü Pendik’te Yves Rocher ve Flormar Kozmetik mağazaları önünde eylem yaptık, bundan sonra eylemlerimiz daha da artarak devam edecek. Bize destek olan bütün onurlu kardeşlerimizi boykot eylemlerini büyütmeye davet ediyoruz. Haklılığımız Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR raporlarıyla da ispatlandı.

Bizim sendikal mücadelemizin yasal olduğu bu zalimlerin işçilere baskı ve mobbing uyguladığı yetkililerce belgelendi. Kaçacak hiçbir yerleri kalmadı. Bu zalim Flormar Kozmetik yönetimi barış dallarını bir bir kırdı. Vicdanları yok. Bizi Flormar’a zarar vermekle suçlayanlar, aslında kendileri Flormar ve Yves Rocher markalarını bataklığa çekiyorlar. Ya bizimle var olacaklar ya da parça parça eriyip yok olacaklar. Kazanan biz onurlu, yürekli işçi sınıfı olacak. Ölmek var dönmek yok! Değil 57 gün, 57 ay da geçse bizim mücadelemiz devam edecek. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz biliyoruz ki buradaki kazanım bütün işçi sınıfını etkileyecek. Biz geleceğimiz için, kardeşlerimiz, çocuklarımız, eşlerimiz, ailemiz ve bütün işçi sınıfı için kazanacağız. Saygılar...

ÖNCEKİ HABER

KESK'ten KHK tepkisi: Kurum ve okul yöneticileri zan altındadır

SONRAKİ HABER

İstismara karşı yanılgılarımız, gözden kaçırdıklarımız yapmadıklarımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...