10 Temmuz 2018 17:57

KESK'ten KHK tepkisi: Kurum ve okul yöneticileri zan altındadır

KESK Adana Şubeler Platformu dönem sözcüsü Seçil Sönmez: 'Kurum kanaati' adı altında ihraç edilmek mümkün hale geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

8 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 701 sayılı KHK ile aralarında KESK üyelerinin de olduğu 18 bin 632 kamu görevlisinin ihraç edilmesine KESK Adana Şubeler Platformu yağdığı basın toplantısı ile tepki gösterdi.

Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve CHP Milletvekili Ayhan Barut da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu dönem sözcüsü Seçil Sönmez, KHK'de ihraçta kullanılan temel kriterim “kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, okul, emniyet” olarak belirtilmesine tepki göstererek "Bu dönemin kurum ve okul yöneticileri ciddi zan altındadır. Bunu bizler değil hükümetin yayınladığı 701 sayılı KHK söylüyor"dedi. 

Yargı ve kolluk soruşturmalarının değil ihbarcılığa dayalı istihbarat bilgilerinin geçer akçe olduğu, hukuk devletinin en sıradan, en asgari ölçülerinden bile eser kalmadığını dile getiren Sönmez, KHK ile bu hukuksuzluğun “devlet” belgeleri arasına girdiğini ifade etti. 

'İFTİRANIN ADI KURUM KANAATİ OLMUŞTUR'

Birbirine kişisel husumeti olanların, görevde yükselmesi önünde engel görülen kişilerin “kurum kanaati” adı altında ihraç edilmelerinin de mümkün hale geldiği bir devlet sistemi ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Sönmez, "Bu dönemin kurum ve okul yöneticileri ciddi zan altındadır. Bunu bizler değil hükümetin yayınladığı 701 sayılı KHK söylüyor. İftiranın adı kurum kanaati olmuştur. İftira, ihbar yasaların, soruşturmaların, yargının yerine konmuştur. İhbarcılık Emniyet, okul ve kurum ibareleri ile gizlenmeye çalışılsa da bizler gerçek nedeni biliyoruz. Sırf Sendika ve oda üyesidir diye, sendikal eylem ve etkinliklere katıldıkları için binlerce arkadaşımız aslı astarı olmayan iftiralarla ihraç edilmişlerdir. Belgesi 701 sayılı KHK’dır" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nereye kadar götürecek her gün hasta olan bedenimiz, nereye kadar?

SONRAKİ HABER

Direnişteki Flormar işçisi: Zalimin zulmüne karşı biz kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...