10 Temmuz 2018 16:35

Adana'da Beşler mezarları başında anıldı

Adana'da Elif Tuncer ve İHD yöneticileri, dostları ve mücadele arkadaşları tarafından anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin İHD Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı. İHD, Emek Partisi, HDP İl Örgütü ve HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve aile yakınları katıldı. 

'İNSANLIK TARİHİNİN YARATTIĞI DEĞERLER İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR'

Basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, insanlık tarihinin yarattığı birikimlerin, rantsal çıkarlar uğruna egemenler tarafından yok edilmek istendiğini belirterek "Elif Tuncer ve arkadaşlarının bıraktığı kutsal değerler için her dönemde haksızlığa karşı adaleti, tekçiliğe karşı demokrasi ve özgürlüğü, kutuplaşmaya karşı kardeşliği savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

'YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORLAR'

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Beşler'i her geçen gün baskının arttığı bir dönemde andıklarını belirterek "OHAL'i kaldıracağız diyorlar ama OHAL kalıcı hale getirecek pek çok düzenleme yapılıyor. OHAL ile birlikte  iş cinayetleri artıyor. İş cinayetlerinde ölenlerden işverenler sorumlu tutulmuyor. Bu baskılar altında emeğin hak ettiği değeri alması için, insan hayatının bu kadar kolay kaybedilmemesi için hepimizin mücadele bayrağına daha sıkı sarılması gerekiyor. Elif Tuncerler bu mücadelede yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor"dedi.

'YAS İLAN EDİLMESİ GEREKİRKEN ŞATAFATLI KUTLAMA YAPTILAR'

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, sözlerine Beşler'i, Ali İsmail Korkmaz'ı ve Çorludaki tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı. Tren kazasının bir cinayet olduğunu ifade eden Hatimoğulları, "bunun sorumluları Beştepe'de ulusal yas ilan etmeleri gerekirken şatafatlı törenden vazgeçemedikleri için onları da Beştepe'de yapılan kutlamayı da kınamak istiyorum" dedi.Vedat Aydın'ların inana hakları, halkların kardeşliği için mücadele edenlerin sembol ismi olduğunu dile getiren Hatimoğulları, "Ama onlar kontrgerilla tarafından katledildiklerini biliyoruz.  Tüm bu cinayetlerin faili kontra zihniyetidir"dedi. 

Hayatını kaybedenlerin Türkiye'de işçi sınıfı mücadelesinin önemli isimlerinden, Elif Tuncer'in devrimci mücadeleyi halkaları özgürlüğü mücadelesi ile birleştirilmiş bir insan hakları savunucusu olduğunu söyleyen Hatimoğulları, "Bu ülkeye Ortadoğu ya ve dünyaya barış kardeşlik adalet inşaa edince kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni kabine patronlardan oluşuyor: Açık ve çıplak bir sermaye iktidarı

SONRAKİ HABER

Linç girişimi, şiddet dili… Antep’te sosyal öfke mültecilere yöneliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa