04 Eylül 2012 09:02

Reklamla bilinçli ilaç kullanımı sağlanamaz

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları uyararak, “İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın. İlaç reklamı ile bilinçli ilaç kullanımı sağlanamaz” dedi.Saydan, yaptığı yazılı a&cce

Reklamla bilinçli ilaç kullanımı sağlanamaz
Paylaş

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları uyararak, “İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın. İlaç reklamı ile bilinçli ilaç kullanımı sağlanamaz” dedi.

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, bitkisel olan ilaçların dahi kimyasal madde olduğunu hatırlattı. Dozunda ve yerinde kullanılmayan ilaçların zehir etkisi gösterebileceğine dikkat çeken Saydan, şunları ifade etti:
“İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun, isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. İlaç; televizyon reklamı veya internet reklamı ile kullanılamaz, ölümcül sonuçlar doğurur. Hiçbir ilacın reklamı yapılamaz ve kullandırılmaya özendirilemez. Gıda takviyesi adı altında reklamı yapılan bitkisel ilaçlar bu yüzden can yakmaya devam ediyor.”

‘BİTKİSEL İLAÇLAR MASUM VE ZARARSIZ DEĞİLDİR’

Bitkisel ilaçların “masum ve zararsız” olmadığını belirten Saydan, ilaçların reçetelenmesinin gelişmiş ülkelerdeki gibi “etken madde” ile yazılması gerektiğini vurguladı. Bunun büyük tasarruf sağlayacağını vurgulayan Saydan, “Sendika olarak internetten ve ehil olmayan kişilerden alınan ilaçlar vatandaşlarımızın sağlığını bozduğu için, devletimizin daha fazla tedavi ve ilaç parası ödemek zorunda kaldığının altını bir kez daha ısrarla çizmek istiyor ve Sağlık Bakanlığı’nın gıda takviyesi adı altında piyasaya verilmiş olan bitkisel ilaçlar için ciddi bir düzenleme ve uygulama yapmasını bekliyoruz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sulama kanalı mikrop saçıyor!

SONRAKİ HABER

Hazır gıdada kullanılan MSG ile ilgili sorular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa