10 Temmuz 2018 14:23

S&P'den kabine yorumu: Yakından izliyoruz, kanaat için erken

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global’den yeni kabine yorumu: Karar verme mekanizmasının giderek daha merkezi hale geldiği açık.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global’den Türkiye’de dün geçilen yeni sisteme dair bir değerlendirme geldi. Kurumun üst düzey analistlerinden Frank Gill, Reuters ajansına açıklamasında “Türkiye’yi yakından izlediklerini” söyledi.

‘KARAR VERME MEKANİZMASI MERKEZİLEŞİYOR’

Gill, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Maliye ve Hazine Bakanı olarak atanmasına dair yorumunda, “Yeni bakanlık atamaları konusunda bir kanaate varmak için biraz erken fakat Türkiye’de karar verme mekanizmasının giderek daha merkezi hale geldiği de açık”ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE KURUMLAR ARTIK BAĞIMSIZ DEĞİL’

“Kurumlar bağımsız olarak çalıştığında, genellikle siyasi olmayan bir düzeyde teknik kararlar alabilen güçlü bir kamu hizmetiniz olur” olur diyen Gill, bu durumun artık Türkiye için geçerli olmadığını savundu.

‘OHAL’İ YAKINDAN İZLİYORUZ’

Gill, “OHAL konusundaki politikanın, genel mali duruşun ne olacağını yakından izliyoruz. Kredi garantisi programı daha da genişletilecek mi? Ve, bankaların fonlama kapasitesinin çok yorulduğunu hissediyoruz; bu durumda büyüme nereden gelecek?​” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Real Madrid, Ronaldo'nun transferi konusunda Juventus'la anlaştı

SONRAKİ HABER

‘ODTÜ'de öğrenci ve akademisyenler baskılara karşı ortak tutum almalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...