04 Eylül 2012 09:01

Sulama kanalı mikrop saçıyor!

VAN’ın Şahbağı ve İstasyon mahallelerinin içinden geçen sulama kanalının düzenli olarak temizlenmemesi insan sağlığını tehdit ediyor.Kanalın adeta mikrop yuvasına döndüğü belirten İstasyon Mahallesi sakinlerinden Kasım Pala, mahalleye yerleştiği günden bu yana mahalledekilerin kanal kokusuyla yaşadıklarını belirtiyor. Kana

Sulama kanalı mikrop saçıyor!
Paylaş

VAN’ın Şahbağı ve İstasyon mahallelerinin içinden geçen sulama kanalının düzenli olarak temizlenmemesi insan sağlığını tehdit ediyor.

Kanalın adeta mikrop yuvasına döndüğü belirten İstasyon Mahallesi sakinlerinden Kasım Pala, mahalleye yerleştiği günden bu yana mahalledekilerin kanal kokusuyla yaşadıklarını belirtiyor. Kanalın üzerinin kapatılması için bütün mahalle sakinlerinden imza topladıklarını ve bu imzaları yetkili mercilere ulaştırdıklarını söyleyen Pala, “Ama derdimizi kimseye anlatamadık. 20 yıldır mahalle halkı olarak bu kokuyu soluyoruz. Bizim ve çocuklarımızın sağlığı tehdit altında” diyor.

‘BİZİ BU İŞKENCEDEN KURTARSINLAR’

Kanalın kokusundan dolayı akşamları uyuyamadıklarını belirten Pala, yemek yiyemediklerini ve evlerini havalandırmak için evin kapı ve pencerelerini açamadıklarını söylüyor. Pala, “Akşamları balkonda oturmak istiyoruz, ama kokudan kapı ve pencerelerimizi dahi açamıyoruz. Eğer kanalın başladığı yerden bittiği yere kadar ev sayısını sayarsak binlerce ev olur ve bu binlerce evde en az 7 bin insan yaşıyor. Kanalın kirli suyu, içinde bulunan çöpler ve kokusu sağlığı tehdit ediyor” diye belirtiyor. Artık kokuyla yaşamak istemediklerini söyleyen Pala, “Yetkililer buna bir çözüm bulmalıdır. İşlerini yapsınlar. Kimsenin bunu görmezden gelmeye hakkı yoktur. Yetkililer bizi bu işkenceden kurtarsınlar” çağrısında bulundu. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin davasına duyarlık çağrısı

SONRAKİ HABER

Reklamla bilinçli ilaç kullanımı sağlanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...