04 Eylül 2012 09:01

Gazetecilerin davasına duyarlık çağrısı

TUTUKLU Gazetecilerle Dayanışma Platformu bir hafta içinde gazetecilerin yargılanacağı 4 ayrı dava için duyarlık çağrısı yapıldı.Bir hafta içinde gazeteciler hakkında 4 dava görülecek. 6 Eylül’de 6 yıldır tutuklu yargılanan Atılım gazetesi genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım gazetesi yazarı Bayram N

Gazetecilerin davasına duyarlık çağrısı
Paylaş

TUTUKLU Gazetecilerle Dayanışma Platformu bir hafta içinde gazetecilerin yargılanacağı 4 ayrı dava için duyarlık çağrısı yapıldı.
Bir hafta içinde gazeteciler hakkında 4 dava görülecek. 6 Eylül’de 6 yıldır tutuklu yargılanan Atılım gazetesi genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım gazetesi yazarı Bayram Namaz ve Özgür Radyo genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan’ın yargılandığı duruşma görülecek. 10 ile 14 Eylül tarihleri arasında “KCK” adı altında yürütülen operasyonlar sonucunda 36’sı tutuklu 44 gazetecinin davası İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yine 12 Eylül günü, Ankara’da Yargıtay 9. Ceza Mahkemesi’nde de 9 yıldır tutuksuz yargılanan ve Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun sözcüsü Necati Abay ile müebbet hapis cezası alan Atılım gazetesinin yazı işleri müdürü Hatice Duman davası karara bağlanacak. 14 Eylül’de ise, Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu’nun yargılandığı Oda Tv davası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu tarafından basın ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için tüm davalara yönelik duyarlık ve katılım çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ASMMO, iş sağlığı kanununun getirdiklerini değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Sulama kanalı mikrop saçıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...