10 Temmuz 2018 10:57

Gazeteci Şerife Oruç serbest bırakıldı

Tahliye edildikten hemen sonra tekrar gözaltına alınan Gazeteci Şerife Oruç, serbest bırakıldı: 'Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz'

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tahliye kararından sonra Elazığ T Tipi Cezaevi kapısında gözaltına alınan gazeteci Şerife Oruç, serbest bırakıldı. Oruç, gazetecilik yapmak için yoluna devam edeceğini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) tutuklu muhabiri Şerife Oruç, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında dün tahliye edilmişti. Oruç, tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Cezaevi kapısında çıktığı sırada gözaltına alınmıştı.

Oruç, Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında tutukluyken yakalama kararı çıkarıldığı, dosyanın daha sonra Batman’daki dava ile birleştirildiği ancak yakalama kararı kaldırılmadığı için Elazığ Adliyesi’ne sevk edildi.

Oruç, Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında yakalama kararını kaldırması üzerine serbest bırakıldı.

‘GAZETECİLİĞE DEVAM’

Adliye binası önünden ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Oruç, "2 yıl aradan sonra yeniden gazetecilik yapmak için yoluma devam edeceğim. Ne kadar baskı altına alınsak da biz gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz" dedi. (Elazığ/MA)

ÖNCEKİ HABER

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ilk icraati erişim engeli oldu

SONRAKİ HABER

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukların tamamı kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...