10 Temmuz 2018 07:47

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 66. yaşını kutluyor

Türkiye Gazeteciler Sendikası, kuruluşunun 66. yılını kutluyor. TGS, halkın haber alma hakkı için mücadelenin büyüyeceği mesajını verdi.

Fotoğraf: TGS

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) kuruluşunun 66. yılını kutladı. TGS Genel Merkezinden yayınlanan mesajda, “Halkın haber alma hakkına, yayıncılığın kamusal sorumluluğuna, çok sesliliğe düşman bu anlayışa karşı mücadele -bedeli ne olursa olsun- örgütlenecek ve büyütülecektir” denildi.

Gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını ilerletmek için 10 Temmuz 1952’de kurulan TGS, açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “1961 yılında 212 sayılı kanunun mimarı, 70’li yıllarda gazetecilerin toplusözleşmeli çalışabilmesinin öncüsü, 80’lerde demokrasi mücadelesinin neferi, 90’lı yıllarda patron saldırılarına karşı gazetecilerin koruma kalkanı, 2000’li yıllarda tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için yapılan kampanyaların lokomotifi olan TGS, bugün de medya çalışanlarının tek güvencesi. İktidarın gazeteciliğe, gazetecilere ve gazetecilerin öz-örgütüne yönelik sistematik saldırıları 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu kapsamlı operasyonla yüzlerce medya çalışanı cezaevlerine atıldı, maaşlar yoksulluk sınırının altına itildi, sektörde işsizlik yüzde 30’a çıktı, 10 yılda 10 bin işsiz gazeteci yaratıldı ve nihayet medyanın yüzde 90’ı tek adamın emrine sunuldu.”

‘GAZETECİLİK KAZANACAK’

Türkiye’de hâlâ 144 medya çalışanının cezaevinde tutulduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Hırsızların, katillerin, suç örgütü elebaşlarının serbest dolaştığı ülkemizde gazeteciler yazdıkları nedeniyle müebbet hapis cezaları alıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bu hukuksuzluğa son verilecek, medya üzerindeki abluka dağıtılacak ve tüm meslektaşlarımız eninde sonunda özgürlüklerine kavuşacaktır.Bütün bu olumsuz koşullar altında gazeteciler ve gazetecilik için mücadeleye devam eden sendikamız, ne mutlu ki büyümekte, güçlenmektedir. Artan üye sayısı, örgütlediği işyerleri ve imzaladığı yeni toplu iş sözleşmeleri ile ayağa kalkan TGS, sebat ile hedeflerine ulaşacak, sektörde orman kanunu yerine insanca çalışma düzenini tesis edecektir. Gücümüz dayanışmadan gelir ve karanlığı dağıtacak olan birliğimizdir.”

BERAT ALBAYRAK'TAN DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SES Eski Genel Sekreteri Birsen Seyhan beraat etti

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Barış Alıcı ve Berke Özer için prensip anlaşmasına vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...