04 Eylül 2012 08:57

Avrupa Komisyonu: Grev yasağı kabul edilemez

AVRUPA Parlamentosu milletvekilleri Evelyn Regner ve Jutta Steinruck’un, 14 Haziran tarihinde, Avrupa Komisyonuna ilettikleri, ‘Türkiye’de grev hakkının ihlal edilmesi’ konulu yazılı soru önergesine, Komisyonun cevabı resmi web sitesinde yayımlandı. Komisyon adına verilen cevapta, sivil havacılık sektörüne getirilen grev yasağının “

Avrupa Komisyonu: Grev yasağı kabul edilemez
Paylaş

AVRUPA Parlamentosu milletvekilleri Evelyn Regner ve Jutta Steinruck’un, 14 Haziran tarihinde, Avrupa Komisyonuna ilettikleri, ‘Türkiye’de grev hakkının ihlal edilmesi’ konulu yazılı soru önergesine, Komisyonun cevabı resmi web sitesinde yayımlandı. Komisyon adına verilen cevapta, sivil havacılık sektörüne getirilen grev yasağının “Türkiye’yi AB ve ILO standartlarından bir adım daha uzaklaştırdığı için ciddi endişe yarattığı,” belirtildi. AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fülle’nin Avrupa Komisyonu adına kaleme aldığı cevabında şunlar söyleniyor: “Komisyon yıllık AB-Türkiye Ortaklık Komitesi ve Alt-komite toplantılarında ve AB-Türkiye Ortaklık Konseyi’nde, düzenli olarak, sendikal haklara saygı gösterilmesi konusundaki endişelerini gündeme getirmiştir. Komisyon birçok kez sosyal politika ve istihdam açılış kriterlerinin Türkiye’nin hem özel hem de kamu sektöründe AB ve ILO standartlarına uygun bir biçimde güvence altına almasını gerektirdiği saptamıştır.”
Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin Avrupa Komisyonunun cevabıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa Komisyonunun cevabı grev yasağının getirildiği sırada kimi üst düzey hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamaların gerçeklere hiçbir biçimde uymadığını açıkça göstermektedir. Hava trafik kontrolörlerine getirilen kimi grev kısıtlamaları dışında Avrupa ülkelerinde sivil havacılık sektöründe grev yasağı yoktur. Bunun tersini söyleyenler toplumu kandırmaya çalışmaktadır. Daha da önemlisi Komisyonun bu cevabı THY yönetimini utandırmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çaykur’dan gazeteciye dava

SONRAKİ HABER

Tutuklanan sendikacılara destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...