evrensel.net
PAYLAŞ

Berat Albayrak kimdir?

DETAYLAR
Fotoğraf: DHA
AŞAĞI KAYDIR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak kimdir?

Berat Albayrak 21 Şubat 1978’de İstanbul’da doğdu. Babası, Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. Liseyi Özel Fatih Koleji'nde okuyan Berat Albayrak daha sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü bitirdi ve New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yaptı. New York’ta okurken Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan’la tanıştı.

1996 yılında çalışmaya başlayan Albayrak, 1999’da iş hayatına başladı ve Çalık Grubu'nun yurt içi ve yurt dışı şirketlerinde çeşitli görevler aldı. 2002’de ise Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. 2006’da ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak, holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı’na, 2007’de Genel Müdürlüğe atandı. Bu süre boyunca holdingin ismi pek çok usulsüzlük ve yolsuzluğa karıştı, enerji piyasasındaki devlet destekleri ve teşvikleri oldukça tartışıldı.

2013’te özel sektörden ayrıldı ve Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ayrıca Marmara Üniversitesi’nde de bankacılık ve finansman alanında ders verdi.

2015 yılındaki Haziran ve Kasım seçimlerinde AKP’den milletvekili olan Akbayrak, 24 Kasım 2015’te Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı görevini devraldı.

Albayrak 11 Temmuz 2004’te Tayyip Erdoğan’ın büyük kızı Esra Erdoğan ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde evlendi. Berat Albayrak'ın Ahmet Akif, Mahinur ve Sadık adında 3 çocuğu bulunuyor.

Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

10 Temmuz 2018'de göreve başlayan Berat Albayrak, 8 Kasım 2020'de kişisel Instagram hesabından istifa duyurusu paylaştı. Gerekçe olarak sağlık sorunlarının gösterildiği açıklamada "Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin" denildi.

Berat Albayrak'ın Instagram paylaşımından sonra 27 saat boyunca AKP hükümeti istifaya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu sürede "ana akım" olarak tabir edilen hükümete yakın basın kuruluşları da istifaya dair haber yapmadı, Berat Albayrak diye biri yokmuş gibi davrandı.

Albayrak'ın istifa açıklamasından 27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Twitter hesabından "Görevden af talebi kabul edilmiştir" şeklinde açıklama yapıldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen kimi medya organlarında istifa açıklaması hiç yer almazken kimileri ancak saatler sonra duyurabildi. (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ YAZILAR
İLGİLİ HABERLER
DİĞER HABERLER