09 Temmuz 2018 20:47

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk kimdir?

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Ziya Selçuk, 1961'de Ankara'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde lisansını, aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını yapan Selçuk, 1989'da Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

TED Üniversitesi'nin yanı sıra, çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu gerçekleştiren Selçuk, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi.

2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk, AB müzakerelerinde eğitim ve bilim başlığı görüşülürken Türkiye'yi temsil etti.

Özel Maya Okulları'nın kurucusu olan Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak yer aldı. (AA)

ESKİ PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eski sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekti.

Ziya Selçuk, eski tweet'lerinde Albert Einstein'ın sözüyle kapitalizmi eleştiriyor ve Gezi Direnişi'nden "İlham olabilir" diye bahsediyor.

Ziya Selçuk'un ayrıca yakın dönemde Erdoğan'ın talimatıyla büyük üniversitelerin bölünmesi kararını da eleştirdiği görüldü.

ÖNCEKİ HABER

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa