04 Eylül 2012 08:56

Çaykur’dan gazeteciye dava

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, “Çayda kontenjan uygulaması üreticiyi perişan ediyor. Özel sektöre çayını yarı fiyatına satmak zorunda kalıyor, fabrikaların bacalarından çıkan dumanlar çevreyi zehirliyor” şeklinde Taka gazetesinde ki köşesinde yazı yazan Rize Ardeşenli Gazeteci-Yazar Osman Yazıcı&rsq

Çaykur’dan gazeteciye dava
Paylaş

Aynı zamanda G.Ü İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Yazıcı olan Yazıcı, “Kota uygulayıp, üreticiyi perişan etmek, sonra bunu yazan basın mensuplarına dava açmak bu milletin değerlerine büyük hakarettir. Basın mensuplarına dava açarak gerçekleri saklayamazsınız” diyerek tepki gösterdi. “Ben Çaykur Genel Müdürünü üreticilerin vicdanına havale ediyorum. Ben hemşerilerimin bilinen mağduriyetlerini dile getirdim. Bunun için bedel ödeyeceksem hazırım” diyen Yazıcı, Çaykur’u çay üreticisine havale ettiğini belirtti.
Yazdıklarının arkasında olduğunu dile getiren Yazıcı, dava konusu olan köşe yazısında bahsedilen gerçekler hakkında “Ben mağdur olmadım, bunlar yalandır” diyecek tek bir üreticinin bulunmadığını ifade etti. Çaykur’la ilgili ulusal basında yer alan “Rize’de görülmemiş isyan”, “Karadeniz sahil yolu trafiğe kapatıldı”, “Üretici çayını yollara döktü” başlıklı bir sürü haberin bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, TBMM’ye verilen bu konudaki soru önergelerinin ve Meclis kürsüsünde yapılan çaylı eylemin kendisini haklı çıkardığına değindi.

ÇGD BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Gazeteci Osman Yazıcı’ya açılan dava ile ilgili Rize Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD) basın açıklaması yaptı. ÇGD Rize Şube Sekreteri Gençağa Karafazlı yaptığı açıklamada, “Hiçbir gazeteci gerçek dışı haberlere yer vererek hiçbir kimseyi veya kurumu karalayamaz. Ancak, temel görevi halkın haber alma ve yayma hakkını korumak ve savunmak olan bir gazetecinin halkın ‘haber alma hakkı’ görevini yerine getirdiği için baskı altına alınamaz. Kamuoyunun bilmesi gereken konuları bir gazetecinin yazması suçmuş gibi gösterilemez” dedi.
Gazetecinin temel görevinin halkı bilinmeyen konularda bilgilendirmek olduğunu dile getiren Karafazlı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütluoğlu’nu basın mensuplarına karşı daha duyarlı olmaya, gazetecilerin haber alma ve yayma hakkına yönelik uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı. (Rize/EVRENSEL)


ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAZILANLARI YALANLADI

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Osman Yazıcı’nın yazdıklarının tamamen gerçek dışı olduğunu söylediği tekzip yazısı 04 Ağustos günü, Trabzon’da yayın yapan TAKA’gazetesinde yer aldı.
Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu gazeteye gönderdiği tekzip yazısında, yazılanların “Tümüyle gerçek dışıdır. Dünyaca marka olmuş bir kurum gerçek dışı haberlerle karalanmıştır. Yazara karşı yasal yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz” demişti.

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de patlama: 1 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Avrupa Komisyonu: Grev yasağı kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...