09 Temmuz 2018 16:35

Basın-İş: Son iki yılda binlerce gazeteci işsiz bırakıldı

DİSK'e bağlı Basın-İş sendikası, 2 yıl süren OHAL'de binlerce gazetecinin işsiz bırakıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/EVRENSEL

Paylaş

DİSK/Basın-İş, yaklaşık iki yıl süren olağanüstü halin (OHAL) binlerce gazeteciyi işsiz bıraktığını belirtti, kapanan medya kuruluşları ile medya guruplarındaki tenkisatlara dikkat çekti.

Baskı maliyetlerini karşılayamayacağını söyleyen Ciner Grubunun, Habertürk gazetesini kapatmasının değerlendirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Çalışanların bir kısmını diğer yayınlara aktaracaklarını ifade etseler de bunun çalışanların tepkisini azaltmayı amaçladığını biliyoruz. Kısa süre sonra diğer şirketlerde de tenkisat yaşanacaktır. Ciner Grubu’nun ardından Doğuş Grubu da işten çıkartmaların başlayacağı sinyalini verdi. Demirören Grubu ise seçim öncesi başlattığı tenkisatı şimdilik durdurmuş gibi görünüyor. Ancak Demirören Grubu’nda işten çıkartma yerine mobing uygulayarak çalışanların istifa ederek gitmesi yönünde çabalar da sürüyor. Kurumun eski yayın politikasından çok uzak, kuruma yeni transfer edilen bazı yöneticiler tarafından koordine edilen, kimi zaman tetikçiliğe varan bir yayın anlayışı dayatılıyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa: ABD ile ticari savaş çoktan başladı

SONRAKİ HABER

‘İstismar mağduru çocuğun takibi yasal zorunluluk olmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...