09 Temmuz 2018 15:35

Buldan: Eşit temsiliyeti sağlayamadığımız için özeleştiri veriyoruz

Pervin Buldan, seçimlerde en yüksek kadın temsiliyetini sağlamış olsalar da eşit temsiliyeti sağlayamadıklarını belirterek özeleşti verdi.

Fotoğraf: Davut Can/DHA

Paylaş

HDP Kadın Meclisi toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, 24 Haziran seçimlerinde en yüksek kadın temsiliyetini sağlamış olsalar da, eşit temsiliyeti sağlayamadıkları için bütün kadınlara özeleştiri verdiklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 24 Haziran seçimleri sonrası değerlendirme için HDP Genel Merkezi’nde toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Buldan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin şunları söyledi: 

“Büyük bir başarıya imza attık, ancak yeterli değildir. En yüksek kadın temsiliyetini sağlayan HDP olmuştur. Ancak eşit temsiliyeti sağlayamadığımız için bütün kadınlara özeleştirimizi veriyoruz. 67 milletvekili içinde 26 kadın milletvekili parlamentoya girdi.  Oran olarak yüzde 37 oranı yakaladık. Bu yeterli değil biliyoruz. Bu yetersizlik bize bir ders olarak önümüzdeki süreçte daha güçlü bir mücadele ve çalışma ile kadın arkadaşlarımızın tüm karar mekanizmalarında yer alacağını hedeflediğimiz temsiyilete ulaşama konusunda büyük bir çaba gerçekleştireceğiz” diye konuştu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adli tıp, 3 kişinin öldüğü zırhlı araç kazasında lastiği kusurlu buldu

SONRAKİ HABER

İsveçli gözlemciler: Gözaltına alındık, takip edildik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...