09 Temmuz 2018 10:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin asbest uzmanı yokmuş!

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter'in soru önergesine yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asbeste karşı hazırlığı olmadığını itiraf etti.

Fotoğraf: CHP basın bülteni

Paylaş

CHP İBB Meclis Üyesi M. Berke Merter “İstanbul halkının sağlığını tehdit eden asbest için alınması gereken önlemler hakkında” İBB Meclisi'ne soru sordu İBB, Merter'in soru önergesine asbeste karşı hazırlığı olmadığını itiraf ederek “Uzman ekip ve ekipmanımız yok” yanıtını verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi M. Berke Merter, 10 ay önce, 18 Eylül 2017 tarihinde hazırladığı ve yerinde inceleme yaparak fotoğrafladığı, “İstanbul halkının sağlığını tehdit eden Asbest, alınması gereken önlemler hakkında” konulu yazılı soru önergesinde “Kentsel dönüşüm sürecinin yaşandığı ve milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da insan sağlığını önemli oranda tehdit eden ve kanserojen etkisi bulunan ve kentsel dönüşüm sırasında yaşanan yıkımlar dolayısıyla meydana gelecek asbest tehlikesine karşı İBB’nin bir önlemi ve hazırlığı olup olmadığını” sordu.

İBB yazılı olarak verdiği yanıtta “Asbeste karşı bir takım önlemlerimiz var ancak uzman ekip ve ekipmanlarımız yok” itirafında bulundu.

Bu yanıt üzerine ikinci bir soru önergesi hazırlayan Merter, önergesinde çeşitli öneriler yaptı. Merter’in önerilerinden bazıları şöyle:

“Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asbest konusunda izlenecek yol haritasını tüm ilçe belediyelere bildirmeli, asbest projelerine ilişkin belediyeler, profesyonel destek alarak asbest yönetim prosedürü oluşturmalı, kentsel dönüşüm kapsamında özellikle tehlikeli maddeler (asbest vb) ile ilgili bir kayıt sistemi oluşturulmalı, konuyla ilgili belediye birimlerinde Asbest Söküm Uzmanları istihdam edilmeli” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuş cennetini tehdit eden Çiğli Deresi'ndeki kirliliği göremediler

SONRAKİ HABER

Spor Toto Süper Lig'de fikstür belirlendi; ilk yarının derbi programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...