04 Eylül 2012 08:44

Sosyal medyaya müdahale hazırlığı

PKK’nin son saldırılarının ardından Bursa, Sakarya ve Gaziantep’te yaşanan Türk-Kürt gerginliğini değerlendiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Sosyal medya büyük toplulukları gaza getirebiliyor. Bu bir tehdittir. Tedbir alınması lazım” demişti. Bakanlık hemen alarma geçti. Facebook ve Twitter’da anlık ya da saatlik durdu

Sosyal medyaya müdahale hazırlığı
Paylaş

PKK’nin son saldırılarının ardından Bursa, Sakarya ve Gaziantep’te yaşanan Türk-Kürt gerginliğini değerlendiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Sosyal medya büyük toplulukları gaza getirebiliyor. Bu bir tehdittir. Tedbir alınması lazım” demişti. Bakanlık hemen alarma geçti. Facebook ve Twitter’da anlık ya da saatlik durdurma için hazırlık yapılıyor.

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre, sosyal medyanın bu tür girişimlerde ‘katalizör’ etkisi yarattığı yönünde hazırlanan raporlar üzerine, Ulaştırma Bakanlığı önlem almak için çalışma başlattı. Bakanlık, başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal medyaya, ‘kamu güvenliğinin gerektirdiği ve zorunlu kıldığı’ durumlarda müdahale edilmesini gündemine aldı.

ANLIK ENGELLEME

Düzenlemenin yöntemi üzerinde Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde tartışmalar devam ediyor. Henüz çok ‘ham’ sayılabilecek düzenleme uyarınca güvenlik güçlerinin de uyarısıyla Ulaştırma Bakanlığı, toplumsal çatışma yaratabilecek, kamu güvenliğini tehdit edecek olağanüstü olaylarda, sosyal medyaya müdahale edecek. Erişim, ‘anlık’ ya da ‘saatlik’ engellenecek.

‘SANSÜR’ KAYGISI

Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ilgili diğer kamu kurumları nezdinde yürütülen çalışmalar, bu yönde atılacak adımın daha önce güvenli internet girişiminde olduğu gibi ‘sansür’ olarak etiketlendirilmemesi için hassas bir dengede götürülüyor. Bu yüzden düzenlemenin son derece net ve tartışmaya yol açmayacak özellikte olması gerektiği üzerinde duruluyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Enbe Orkestrası’yla müziğin her rengi Side’de!

SONRAKİ HABER

Mübadele Sergisi Midilli’ye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...