08 Temmuz 2018 09:58

Srebrenitsa’ya ‘Barış Yürüyüşü’ başladı

Srebrenitsa Katliamı’ndan kaçmak isteyen Boşnakların Tuzla’ya ulaşmak için kullandığı güzergahta düzenlenen 'Barış Yürüyüşü' Nezuk'tan başladı.

Fotoğraf: Samir Yordamoviç/AA

Paylaş

Srebrenitsa Katliamı’ndan kaçmak isteyen Boşnakların orman yolundan güvenli bölge Tuzla’ya ulaşmak için kullandığı güzergahta geleneksel olarak düzenlenen “Barış Yürüyüşü” binlerce kişinin katılımıyla Nezuk kasabasından başladı.

Bu yıl 14’üncü kez düzenlenen “Barış Yürüyüşü”ne katılanlar, 35 kurbanın toprağa verileceği Potoçari Anıt Mezarlığı’na ulaşmak için 3 günü yolda geçirecek.

Srebrenitsa’da hayatta kalmayı başaran Munir Habibovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşün organizatörlerinden olduğunu belirterek “Bu yılki güzergah soykırımın yaşandığı 1995 yılında kullanılanla aynı. Kamenica tepesinde bulunan 13 kilometrelik alan mayınlardan temizlenerek bu yılki yürüyüşe dahil edildi. Söz konusu yol üzerinde binden fazla Boşnak öldürüldü” dedi.

Katılımcıların 10 Temmuz’da bu yıl kimliği tespit edilen 35 kurbanın toprağa verileceği Potoçari Anıt Mezarlığı’na ulaşması planlanıyor. Katılımcılar, “Barış Yürüyüşü” kapsamında, Potoçari’ye ulaşmak için her gün yaklaşık 35 kilometre yol yürüyecek.

Srebrenitsa kurbanlarının her 11 Temmuz’da anıldığı Potoçari Anıt Mezarlığı’nda 6 bin 575 kurbanın mezarı bulunuyor.

Sırp askerlerinin 11 Temmuz 1995’te şehri ele geçirmesinin ardından yapılan katliamda, 8 binden fazla Boşnak sivil katledilmiş ve toplu mezarlara gömülmüştü. Aradan 23 yıl geçmesine rağmen binin üzerinde kurbanın cansız bedenine hâlâ ulaşılamadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Türkiye eğitimi terk eden genç nüfusta zirvede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...