07 Temmuz 2018 16:22
Son Güncellenme Tarihi: 08 Temmuz 2018 06:31

Zonguldak'ta kömür ocağında göçük: 2 işçi yaşamını yitirdi

Zonguldak’ta kaçak işletildiği iddia edilen bir kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Fotoğraf: Ferdi Akıllı/AA

Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde kaçak işletildiği iddia edilen kömür ocağında meydana gelen göçükte kalan 2 işçinin cenazesine ulaşıldı.

Anadolu Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre, Subatan Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen maden ocağında göçük meydana geldi. Bu sırada ocakta çalışan işçilerden Erkan Cankurt (45) ve Hasan Yıldız (30) mahsur kaldı.

Göçükten kurtulan bir işçinin durumu bildirmesi üzerine, olay yerine AFAD, sağlık ve polis ekipleri ile Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı tahlisiye ekipleri sevk edildi.

Çevredeki ocaklarda çalışan işçilerin de yardım ettiği kurtarma çalışmaları 4 saat sürdü. Ekipler çalışma sonunda Cankurt ve Yıldız'ın cansız bedenlerine ulaştı.

Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, kurtarma çalışmalarına katılan bir maden işçisi havasızlıktan etkilenerek rahatsızlandı. Rahatsızlanan işçiye sağlık ekipleri müdahale etti.

Kozlu Kaymakamı ve Vali Yardımcı Vekili Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Resmi Gazete'de yayımlanan 700 sayılı KHK'nin tam metni

SONRAKİ HABER

Tyler Honeycutt hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa