07 Temmuz 2018 13:19

AKP'nin TBMM Başkan adayı Binali Yıldırım oldu

AKP TBMM Başkan adayı olarak Binali Yıldırım'ı gösterdi.


Fotoğraf: AA

Paylaş

27. Dönem TBMM Başkan adaylığı için Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, TBMM Genel Sekterliği'ne başvurulara başladı. TBMM Genel Sekreterliği'ne bugün saat 16.30'da ilk başvuruyu yapan AKP oldu. AKP'nin Meclis'teki kapalı grup toplantısında varılan karar sonucu, Meclis Başkanı adayı olarak Binali Yıldırım gösterildi.

Yıldırım, TBMM'deki makamından çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı adaylığına ilişkin soruya “Vatana, millete hayırlı olur inşallah” karşılığını verdi. Kendisinin yeni dönemin ilk TBMM Başkanı adayı olduğunun belirtilmesi üzerine Yıldırım, “Ama başka adaylar da çıkabilir” dedi.

Yıldırım, "İlk turda sonuçlanır mı?" sorusu üzerine “Bilemem, Meclis iradesine ben karar veremem. Meclisimiz, milletvekillerimiz ne derse o olur” diye konuştu.

Kendisinin daha önce TBMM Başkan adaylığına ilişkin soruya verdiği "Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar." şeklindeki yanıtın hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Kapı açıldı, gidiyoruz” ifadesini kullandı.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ

Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 00.00'da sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının 3'te 2 oy çoğunluğu olan 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy zorunluluğu aranacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ücretlerinde kesinti yapılan liman işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Twitter dezenformasyonu önlemek için milyonlarca hesabı kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...