04 Eylül 2012 08:03

‘Örgüt parası değil, SGK güvencesi’

BDP Mersin İl Eş Başkanı Aynur Aşan, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında ‘örgüt parasıyla estetik ameliyat oldu’ başlığıyla verilen haberleri yalanladı. Ameliyat giderlerinin, babasının sosyal güvencesi dolayısıyla SGK tarafından karşılandığını söyleyen Aşan, “Benim üzerimden BDP’nin mücadeles

‘Örgüt parası değil, SGK güvencesi’
Paylaş
Burak Şefkat

AŞAN AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de KCK operasyonu kapsamında aralarında BDP İl Eş Başkanı Aynur Aşan’ın evinin de olduğu birçok evde arama yapılmış, Aşan ise hastanede olduğu için gözaltına alınamamıştı. Bu olayın ardından bazı gazetelerde Aşan’ın ‘Bölücü örgüt adına toplanan paralarla estetik ameliyat olduğu’ yönünde iddialar ortaya atıldı.

BDP İl Binasında düzenlenen toplantıya Aşan’ın yanı sıra İl Eş Başkanı Musa Kulu da katıldı. Düzmece haberlerle BDP’nin mücadelesine gölge düşürülmek istendiğini vurgulayan Kulu, çıkan haberlerin bizzat Başbakan ve İçişleri Bakanı tarafından yaptırıldığını öne sürdü.

‘HALKIMIZ TARAFINDAN DENETLENİYORUZ’

“Estetik için değil, nefes alma zorluğundan dolayı ameliyat oldum” diyen Aşan, “Her gün yalan ve komplo teorileriyle dolu haberlerle gazetelere çıkarılsak da, halkımızın haklı davasına öncülük etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizi denetleyen mekanizmalar devletin hukuk sistemi değil halkımızın denetim mekanizmasıdır” dedi. Haberi yayınlayan yayın organlarının tekzip yayınlamasını beklediklerini belirten Aşan aksi takdirde suç duyurusunda bulunarak maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını açıkladı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi de kapatıldı

SONRAKİ HABER

AKP döneminde kaç kişi polis kurşunuyla öldürüldü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...