04 Eylül 2012 07:44

Ovacık'ta '90'lı yıllara dönme' tehdidine tepki

Dersim Ovacık ilçesine bağlı Kızık ve Hanuşağı (Xanu) köylerini basan asker ve özel harekat timlerinin köylüleri 1990’lı yıllara dönmekle tehdit etmesi yürüyüşle protesto edildi.Ovacık’ta bulunan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, geçtiğimiz günlerde  Kızık,  Hanuşağı (X

Ovacık'ta '90'lı yıllara dönme' tehdidine tepki
Paylaş

Ovacık’ta bulunan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, geçtiğimiz günlerde  Kızık,  Hanuşağı (Xanu) köylerine asker ve özel harekat timlerinin evleri basıp köylüleri 1990’lı yıllarla tehdit etmesini yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Baskın yapılan köylerden de yoğun katılımın olduğu yürüyüş Turistik Otel önünden Hükümet Konağı’na yapıldı. Atılan slogan ve taşınan pankartlarla köylülere yapılan tehdit protesto edildi.

Yürüyüşün ardından kitle adına Sevinç Bozdağ açıklama yaptı. Yıllarca katledilip, işkence gördüklerini hatırlatan Bozdağ, Kızık Hanuşağı köyleri asker ve özel harekat timleri tarafından basıldığını belirtti. Köylülere yapılan tehditleri kınayan Bozdağ, baskıların kendilerini yıldırmayacağını da ifade etti.

Köy baskını ve tehdit dün gazetemizin manşetinden duyurulmuştu. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orman yangınlarının failleri ortaya çıkarılsın

SONRAKİ HABER

Ceylan Önkol Eğitim Destek Evi de kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...