07 Temmuz 2018 07:15
Son Güncellenme Tarihi: 07 Temmuz 2018 12:17

Erdoğan: Bakanlar Meclisten de olabilir, neden olmasın

Son Başbakan Binali Yıldırım AKP Grup toplantısında 'helallik' istedi, Erdoğan ilk grup toplantısının açılışını yaptı.

Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Seçimlerden sonraki ilk AKP grup toplantısının açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım yaptı.

SON BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ

Son başbakan Binali Yıldırım konuşmasında 'helallik' istedi: "Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, milletimize adil şekilde dağıtacağız. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum."

Yıldırım'ın ardından Erdoğan AKP'nin yeni dönem ilk grup toplantısının açış konuşmasını yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

'HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDE KALDIK'

* "Çoğunluğu sağlayamasak da en büyük grup durumundayız. MHP ile birlikte TBMM'de yüzde 57'lik bir çoğunluğa sahibiz. Biz 7 Haziran hariç Meclis'te hep tek başına çoğunluğa sahip olarak yasama faaliyeti yürüttük. Bu seçimlerde gerek oy oranı gerek milletvekili sayısı konusunda hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız daha fazla çaba sarfetmemiz gerektiğine işarettir. Milletin yaptığı hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz."

'PAZARTESİ KABİNEYİ AÇIKLAYACAĞIZ^'

* "Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla Pazartesi 21.00'de kabineyi açıklayacağız. Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sını yayınlayacağız." 

* "Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş bir insanlar topluluğuz, kimseye tepeden bakamayız ve tepeden bakmacı bir anlayışla da yürüyemeyiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz." 

'KİMSE 'BEN BAKİYİM' DEMESİN, HEPİMİZ FANİYİZ^'

* "Arkadaşlar bu hareketin içinde ‘ben’ olamaz. Aksi taktirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduysa biz de oluruz.  Kimse 'ben bakiyim' demesin, hepimiz faniyiz." 

'CUMA GÜNÜ İLK KABİNE TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

* "Cuma günü ilk toplantımızı yapmadan önce cuma için gideceğiz, dualarımızı yapacağız. Ondan sonra da inşallah ilk kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz."

* "Seçimlerde gördünüz, bizlerle ilgili 'yorgun bir cumhurbaşkanı adayı' gibi yakıştırmayı yapanların hali ortada. Bize 'yorgun' yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihninsel bir yorgunluğun içerisindeler fakat bizler hamdolsun böyle bir durumun içinde değiliz; çok daha güçlü bir şekilde, çok daha güçlenerek bu yola devam ediyoruz." 

* Yeni yönetim sisteminin ne getirdiğini anlamayan veya anlamak istemediği için Meclisi tahkir ve tahrik etmeye çalışanların, aslında demokrasiye olan inançsızlığını çok açık ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, çünkü demokrasilerde yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olduğunu; yürütme görevinin dün Başbakan bugün Cumhurbaşkanı tarafından ifa edilecek olmasının, demokrasiye aykırı hiçbir yanının bulunmadığını bildirdi.

* "AK Partinin kurulduğu günden beri en önemli alametifarikası yaptığı reformlar olmuştur. Bizim reformlarımızın önemli bir kısmı kanun ve anayasa değişikliği gerektirdiği için en çok milletvekillerimiz çalışmış, gayret göstermiş, mücadele vermiştir. 'Kamil odur ki koca dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.' Meclis çatısı altında görev yapan her arkadaşımın gayesi, işte bu olmuştur. Yeni dönemde her alandaki reformlarımızı kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Yeni yönetim sistemimiz reform ihtiyacını daha da artıracaktır. Dolayısıyla sizleri hem komisyonlarda hem de genel kurulda çok önemli gayretler, çok büyük mücadeleler bekliyor. Bu grubun geçmişte başardıklarını şöyle bir gözümün önüne getirdiğimde, yeni dönemde çıtayı çok daha yükseğe çıkaracağından ben şüphe duymuyorum."

* "At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır." atasözünü hatırlatarak, "Hepimiz faniyiz. Önemli olan bu diyardan gittiğimizde geride ne bıraktığımızdır. Sizlerden önce bu sıralarda oturanlar, geride gerçekten çok önemli eserler bıraktılar. Şimdi sıra sizlerde. Ben, hepinize güveniyorum, inanıyorum. İnşallah milletimize verdiğimiz diğer sözlerle birlikte güçlü meclis taahhüdümüzü de hep birlikte hakkıyla yerine getireceğimize inanıyorum. Mecliste yapacağımız çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

'CHP'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİYLE İLİŞKİSİNİ GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUM'

* "Buradan bir kez daha CHP'yi, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyle ilişkisini gözden geçirmeye ve tercihini milletten yana kullanmaya davet ediyorum."

* Önümüzdeki dönemde en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden ister dışarıdan gelsin milli iradeye gölge düşürecek, milletimizin emanetine halel getirecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz."

'181 BİN 500 KİŞİYLE İLGİLİ PASAPORT TAHDİDİ KALDIRILACAK'

*"(FETÖ ile mücadele kapsamında konulan pasaport tahdidi) Artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız."

* "Bakanlar Meclisten de olabilir, neden olmasın." 

AKP GRUP BAŞKANI NACİ BOSTANCI OLDU

AKP Grubu Meclis yönetiminde olacak isimleri belirlemek için basına kapalı toplantı yaptı.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı olurken AKP Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mehmet Muş, Cahit Özkan, Özlem Zengin, Mehmet Emin Akbaşoğlu olarak belirlendi. Meclis Başkanlığı için Binali Yıldırım aday gösterilirken Meclis Başkanvekilliği için de Mustafa Şentop’un ismi konuşuluyor. Şentop’un ismi gelecek hafta netleşecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonetin freni boşaldı, 17 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Furkan Korkmaz, Boston Celtics maçında 40 sayı atarak tarihe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...