06 Temmuz 2018 16:28

PSG, Gianluigi Buffon ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain, İtalyan kaleci Gianluigi Buffon'u resmen açıkladı.

Fotoğraf: Doha Stadium Plus/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, Fransa Ligi ekibi Paris Saint-Germain ile sözleşme imzaladı.

Buffon yaptığı ilk açıklamada "PSG'ye transferim için çok mutluyum. kariyerimde ilk kez yurt dışına çıkıyorum. Ancak böyle bir proje, bu kararı almam için beni cesaretlendirebilirdi. Kulübe ve başkana, bana güvendikleri teşekkür ederim. Tüm tecrübemi, kulübümün başarıları için vereceğim." ifadelerini kullandı.

Futbol kariyerine İtalya Birinci Futbol Ligi (Seri A) ekibi Parma'da başlayan Buffon, 2001'de Juventus'a transfer oldu ve burada futbol tarihine geçecek pek çok başarıya imza attı. Juventus ile 1 sezonu İtalya İkinci Futbol Ligi (Seri B) olmak üzere 17 yıl geçiren Buffon, 9 Seri A şampiyonluğu yaşadı. 12 kere Seri A'da Yılın Kalecisi seçilen Buffon, 2 kez UEFA Yılın Kalecisi ve 1 kez de UEFA Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

İtalya Milli Futbol Takımı ile 176 maça çıkan Buffon, bu maçların 77'sinde kalesini gole kapayarak İtalya futbol tarihinde en çok maçta gol yemeyen kaleci olmayı başardı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Gazetecilik eğitiminde uzmanlaşma, meslekte sendikalaşma'

SONRAKİ HABER

Sinemacı-Yazar Soner Sert: Tarafsız değilim, uzun bir yolun başındayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...