06 Temmuz 2018 10:03

Basın örgütlerinden Şerife Oruç’un duruşmasına çağrı

Basın örgütleri, kapatılan DİHA'nın Muhabiri Şerife Oruç'un 9 Temmuz'da Batman'da görülecek davasına çağrı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Batman’da Temmuz 2016’da Muzaffer Tunç ve Emrullah Oruç ile birlikte tutuklanan, kapatılan DİHA Muhabiri Şerife Oruç hakkında açılan davanın duruşması 9 Temmuz’da Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mezopotamya Ajansına konuşan meslek örgütü temsilcileri Oruç’un duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü Ayşe Güney, Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda günden güne geriye gittiğini vurguladı. Gazeteciler hakkında açılan davaların “oldubitti”ye getirildiğini ifade eden Güney, “Şerife Oruç meslektaşımızın davasını takipçisi olmak ve gazeteciliği, basın özgürlüğünü savunmak demokrasinin bir hayal değil yaşanabilir bir sistem olduğunu da topluma göstermek anlamına gelir” dedi.

AMAÇ KORKUTMA

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan ise, Oruç’un asılsız beyanlar ile iki yılı aşkın bir süredir tutuklu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İktidarın bu politikayı yürütmesinin nedenleri vardır. Gazetecileri uzun bir süre gözaltına alarak veya tutuklayarak meslektaşları korkutma amacı yürütülmektedir. Birçok gazetecilik örgütü yayımladığı raporlarla Türkiye’nin basın özgürlüğünde geldiği noktayı gözler önüne seriyor. İktidarın hukuk dışı politikaları bugün tüm dünya tarafından kabul görmüyor. Biz elimizden geldiğince bu hukuksuzlukları gündeme getirmeye devam edeceğiz.”

DELİLSİZ İDDİANAMELER

DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, mesleğini yaptığı için bu ülkede haksız yere tutuklanan onlarca gazeteciden birinin de Oruç olduğunu dile getirdi. Eren, “Dayanaksız iddianameler, olmayan deliller ve şaibeli tanıklıklarla tutuklu. Zaten sorunlu bir alan olan gazetecilik OHAL koşullarında tamamen boğulmaya çalışılıyor. Bu açılan davalar, haksız tutuklamalar, kapatılan, el konulan yayın organları, haber ajanslarıyla yapılmaya çalışılıyor.  Şerife Oruç’un ve tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Savcıdan gazetecinin beraatine itiraz: Görüntü çekmişse örgüt üyesidir

SONRAKİ HABER

Posta’nın yeni yayın yönetmeni Emre İskeçeli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa