06 Temmuz 2018 04:48

48 ilde 271 asker hakkında 'FETÖ'den gözaltı kararı

'FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzafların da bulunduğu 271 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

Fethullah Gülen Cemaati üyeleriyle ankesorlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları iddia edilen 271 askere yönelik 48 ilde operasyon başlatıldı.

DHA'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 'FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen çoğu muvazzaf 271 asker hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri sabah saatlerinde 48 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Hakkında gözaltı kararı verilen askerin bir kısmının açığa alındığı, bir kısmının ise görevde olduğu belirlendi. TEM ekiplerinin yaptığı operasyonun çeşitli illerde devam ettiği öğrenildi.

İZMİR MERKEZLİ OPERASYON: 75 GÖZALTI KARARI

İzmir merkezli yürütülen 'FETÖ/PDY soruşturmasında da, 30 ildeki çoğu muvazzaf asker olan 75 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Çoğu gözaltına alınan şüpheliler arasında albay ve binbaşı rütbesindeki askerlerin de bulunduğu, ankesörlü sistem ile örgüt üyeleriyle haberleştiklerinin belirlendiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti'de kurultaya gitmek dahil ‘iç hesaplaşma’ sesleri 

SONRAKİ HABER

TBMM istedi, YSK '13. Cumhurbaşkanı' ifadesini kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...