05 Temmuz 2018 23:20

Kesilen elektriğini bağlamak isterken can verdi: Yoksulluk öldürdü

Fırat Danışman, Sultangazi'deki evinin yanındaki direğe çıkıp kabloları bağlamak isterken dengesini kaybedip düştü ve feci şekilde can verdi.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Fırat Danışman biriken faturalarını ödeyemeyince elektriği kesildi. Danışman, evinin yanındaki direkten eve elektrik bağlamak isterken düşerek hayatını kaybetti. Cebinden sadece 1.5 lira çıktı.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Zübeyde Hanım Mahallesi Gazi Caddesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Fırat Danışman, bir yıl önce eşini kaybetti. O günden bu yana kızı ve torunuyla yaşayan Danışman hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyordu.

BİRİKEN FATURALAR 8 BİN LİRA OLDU

Evin ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Danışman elektrik faturalarını ödeyemedi. Biriken borç faizleriyle birlikte 8 bin liraya ulaştı. Önceki gün eve gelen BEDAŞ görevlileri eve enerji akımı sağlayan elektrik tellerini kesti.

Komşularının anlatımına göre Danışman o esnada evde değildi. Kağıt toplamak için dışarıda olan Danışman’ın kızı babasını arayarak, ‘Baba gel elektriği kestiler’ dedi. Eve gelen Danışman telleri bağlamak için direğe çıktı ancak dengesini kaybederek düştü. Komşularının haber verdiği 112 sağlık ekipleri Danışman’ın düşer düşmez hayatını kaybettiğini belirledi. Komşuları Danışman’ın cebinden sadece 1.5 lira çıktığını anlattı.

TORUNUNUN MASRAFLARINDAN SIRA FATURAYA GELMEDİ

Danışman’ın oturduğu Gazi Caddesi 30-35 tane tek katlı derme çatma gecekondunun olduğu bir cadde. Caddede yaşayanların hepsi çok yoksul. Görüştüğümüz komşuları Danışman’ın yaşadıklarını anlatıyorlar: “10 yıldır kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. BEDAŞ’a 8 bin lira borcu vardı. Torununun bezi, maması, mutfak masrafından bir türlü sıra elektrik faturasına gelmiyordu. 58 yaşında olmasına rağmen sabahın erken saatinde kalkıp gece yarılarına kadar sokaklarda karton, kağıt topluyordu. O gün de kağıt toplamak  için çıktı. El arabası hâlâ Gazi Mahallesi Dörtyol’da.”

‘BİZİM DEVLETE BORCUMUZ BİTMEZ’

Mahallenin bakkalı anlatıyor: “Borçla alışveriş yapmazdı. Günlük ne bulduysa onu harcardı. çok yoksuldular.” Son sözü yine komşuları söylüyor: “Biz devlete borcumuzu asla bitiremeyiz. Elektrik ve su faturasını ödemekte çok zorlanıyoruz. Eş, dosttan yardım alarak geçinebiliyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Nevşehir'de 'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Güney Afrika'da kaçak gergedan avcıları, aslanların kurbanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...