05 Temmuz 2018 12:54

Cargill işçileri, Bursa’dan İstanbul’a yürüyecek

79 gündür direnen Cargill işçileri, Genel Müdürlük önünde oturma eylemi başlattı. İşçilere olumlu bir dönüş yapılmazsa çadır kuracaklar.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’da bulunan Cargill fabrikasında Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 79 gündür direnen Cargill işçileri, İstanbul Ataşehir’deki Cargill Genel Müdürlüğü (Palladium AVM) önünde oturma eylemi başlattı. İşçiler, talepleri için olumlu bir dönüş yapılmadığı taktirde Cargill Bursa (Orhangazi) fabrikası önünden İstanbul’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğüne yürüyerek, genel müdürlük önünde çadır kuracaklarını açıkladı.

CARGILL İŞÇİLERİ YILLIK İZNE ÇIKAMIYOR

İşçiler adına Tek Gıda İş Sendikası Bursa Örgütlenme Sorumlusu ve Genel Başkan Danışmanı Suat Karlıkaya konuştu. Karlıkaya,”Son işyerleri sayısına göre yetki almamıza az bir rakam kala 14 üye işçi arkadaşımızı ülkede nişasta bazlı şeker kotası düşürülmesi bahanesi ile 14 üye işçi arkadaşımızı işten çıkarttı. Ancak içeride o günden bu güne kadar çok yoğun şekilde fazla mesai çalışmaları yapılmaktadır. İş yoğunluğu ve eleman yetersizliği sebebi ile çalışan arkadaşlarımız senelik izinlerine çıkamamaktadırlar” dedi. Cargill yönetimine “Sendika üyesi olduğu için işten atılan arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırarak yapılan hatadan dönün” diye seslenen Karlıkaya, “Bugün Cargill genel müdürlüğünün önüne 2’nci gelişimiz. Taleplerimiz için olumlu bir dönüş yapılmazsa ileriki zamanlarda Orhangazi fabrikanızın önünden bir yürüyüş başlatacağız ve yürüyerek sırtımızda çadırlarımız yüreğimizde inancımızla Cargill Genel Müdürlüğünün önüne geleceğiz ve buraya çadırlarımızı kurup eylemlerimize burada devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosunda ‘Grev var çeviri yok’!

SONRAKİ HABER

Hamzaoğlu: Konuşmam tamamen ifade özgürlüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...