05 Temmuz 2018 12:45

Flormar direnişine TYS desteği: Dünyayı emek güzelleştirecek

Flormar direnişi 52. gününde desteklerle sürüyor. Türkiye Yazarlar Sendikası, işçileri ziyaret ederken uluslararası sendikalardan da mesajlar geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Yönetim Kurulu Üyeleri, 52. günündeki Flormar direnişini ziyaret etti.

TYS Genel Başkanı Mustafa Köz yaptığı konuşmada “OHAL ve KHK’lerle yönetilen bir ülkede böyle bir direnişi başlatmak ve sürdürmek sınıf mücadelesi için oldukça önemlidir. Sınıfın kazanımı bu direnişlerle daha da zenginleşecek ve emeğinizi yere düşürdükleri yerden mutlaka kaldıracaksınız. Sınıfın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İş, ekmek ve özgürlük mücadelesi verenlerle, pastanın büyüğünü almak isteyenler büyük bir çatışma yaşarlar. Sununda iş, ekmek ve özgürlük diyenler kazanır” dedi.

TYS olarak Flormar direnişinin yanında olduklarını söyleyen Köz, “‘Flormar değil direniş güzelleştirir’ son dönemde duyduğum en güzel sloganlardan biriydi. Dünyayı emek güzelleştirecek.” şeklinde konuştu.

Ayrıca ziyaret sırasında TYS Yönetim Kurulu Üyeleri Aba Müslim Çelik ve Nalan Çelik işçilere şiirler okudu.

Flormar işçilerine destek ziyaretleri gün boyu devam etti. (Kocaeli/EVRENSEL)


ULUSLARARASI DESTEK

Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) üyesi ve Yunanistan’daki sınıf temelli sendikal hareketi temsil eden PAME (Tüm İşçilerin Militan Cephesi), Flormar işçilerine destek mesajı gönderdi.

Fransız kozmetik tekeli Yves Rocher bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük kozmetik üreticilerinden olan Flormar’ın, Petrol-İş Sendikasına üye olan işçileri işten atmasının kınandığı açıklamada, “Yunanistan sınıf hareketi Petrol-İş sendikası üyesi Flormar işçilerinin haklı mücadelesini destekler ve dayanışma içinde olduğunu ifade eder. İşten çıkarmalara son verilmesini ve işçilerin adil taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini talep ediyoruz” dendi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Filistinli Bedevilerin köylerini yıkıyor

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosunda ‘Grev var çeviri yok’!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...