Barilla işçileri greve çıktı

Bolu’da Tek Gıda-İş Sendikası üyesi Barilla işçisi 160 işçi greve çıktı.

05 Temmuz 2018 09:26
Paylaş

Bolu’da Tek Gıda-İş Sendikası üyesi Barilla işçileriyle patron arasında süren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 160 işçi greve çıktı. Görüşmelerde işçilerin yüzde 20’lik zam talebine karşılık patron yüzde 15 zam dayatmıştı. 

Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikanın önünde sabah saat 08.00’de buluşan işçiler fabrikanın iki giriş kapısına da “Bu iş yerinde grev vardır” pankartını astı. Grev yerine polisin TOMA getirmesi ise dikkat çekti. 

Burada işçilere seslenen Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Tek Gıda-İş olarak bize aş veren işveren işletmelerimizi severiz. Biz hemen grev kararı alan ve ilk çare olarak greve giden bir sendika değiliz. 6 aydır süren görüşmeler süresinde talep ettiğimiz ücreti alamadık. Son çare olarak da greve çıkmak zorunda kaldık” dedi. Türkel, aylar sürse de talepleri karşılanana kadar grevin süreceğini bildirdi. İşçiler sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı. Türkel’in konuşmasının ardından işçiler halay çektiler. İdari kadro ve yöneticiler ise işyerinin balkonundan greve çıkan işçileri izledi.

Türk Metal üyesi işçiler de destek vermek amacıyla Barilla işçilerini ziyaret etti. (Bolu/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çocukları güneş çarpmalarından nasıl koruyabiliriz?

SONRAKİ HABER

Lefter Küçükandonyadis kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...