05 Temmuz 2018 06:58

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne polis baskını

Almanya’nın Bielefeld kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne polis baskını gerçekleştirildi. Kitap, fotoğraf, bayrak ve resimlere el kondu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Selçuk KOZAN
Bielefeld

Almanya’nın Bielefeld kentinde bulunan  Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne (DKTM) dün sabah yerel saatle 06.00 sularında polis tarafından kapılar kırılarak baskın yapıldı.

Onlarca polisin katıldığı baskına, “yasak” bayrak ve fotoğraflar gerekçe gösterilerek 4 saat süren aramalar sonrası birçok kitap, fotoğraf, bayrak, resme el konuldu. Polis baskına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya katılan birçok Alman ve Türkiyeli kurum baskını kınadı.

Açıklamaya  NAV-DEM Eş Başkanları Tahir Koçer ve Eş Başkanı Ayten Kaplan katılarak birer konuşma yaptı. Koçer “Biz Kürt halkı olarak Almanya’da kültürümüzü yaşamak, tarihimizi unutmamak, toplumumuzu aydınlatmak, onurumuzu korumak ve asimle olmamak için özgür bir şekilde derneklerimizi kurduk. Bir şeyi hatırlatalım Kürtler hiçbir zaman zulme karşı boyun eğmemiştir, eğmeyecektir” dedi.

SOL PARTİ: KÜRT HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Kaplan da “Kürtler sosyal, kültürel olarak kendini örgütleyen bir halktır. Aynı zamanda DAİŞ (IŞİD) zulmüne karşı amansız mücadele vermiş bir halktır. Biz birlik olmalıyız. Dayanışma içinde olmalıyız” dedi.

Sol Parti adına konuşan Barbara Schmidt ise, “Bu baskını kınıyoruz ve Kürt halkıyla her zaman dayanışma içinde olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.  Almanya’da polis yasası tartışılırken bugün bu yapılan baskında görülmüştür ki ileride demokratik haklarımıza yönelik baskılar daha da artacaktır. Bunun için birlikte mücadele etmeliyiz. Düsseldorf’ta 7 Temmuz'da yapılacak yürüyüşe daha güçlü katılarak örgütlülüğümüzü göstermeliyiz” dedi.

Basın açıklamasından sonra yaklaşık 200 kişi, sloganlar eşliğinde şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Jahnplatz’ta yapılan bir mitingle devam eden yürüyüş derneğinde önünde sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

2018 Dünya Kupası çeyrek final rehberi

SONRAKİ HABER

Almanya'da basın özgürlüğü için uçurtma şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...