05 Temmuz 2018 03:40

İnce: 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu

Muharrem İnce: Genel Başkan’ı seviyorum ama Türkiye’yi daha çok seviyorum. Türkiye’nin geleceğini Kılıçdaroğlu’nun geleceğinden daha önemli görüyorum

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimninde adayı olan Muharrem İnce, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminden kendisine gelen tepkilere karşılık verdi. İnce, “Şu anda 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu” dedi.

Muharrem İnce , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya ilettiği “olağanüstü kurultay , onursal genel başkanlık ve grup başkanlığı” teklifine açıklık getirdi. 

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’ya konuşan İnce,  “Sayın Genel Başkan’a basın yoluyla cevap vermem, bunu doğru bulmam. Derdim bir polemik değil, koltuk değil, derdim Türkiye.  Yaptığım teklifin Türkiye’ye bir umut olacağını, yoksa yerel seçimlerde kaybedeceğimizi söyledim. Bir yarış, rekabet içinde olmak istemediğimi söyledim. Kendisinin onursal genel başkan olacağını, benim de kurultayda genel başkan olarak hemen çalışmalara başlamamız gerektiğini... Bu görüşümün arkasındayım. Burada yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bir nezaketsizlik asla yapmam. Ama nezaketten öte gelecek kaygısı var. Ben ülkemin geleceğinden kaygı duyuyorum. Gençlerin geleceğinden kaygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

'GENEL BAŞKANI SEVİYORUM AMA TÜRKİYE'Yİ DAHA ÇOK SEVİYORUM''

Örgütlerden imza toplama girişimine ilişkin olarak da Muharrem İnce, "Şu anda 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu. Amacım orada tehdit falan da değildi. Ben yine abi kardeş ilişkisi içinde yürütmek istiyorum. Sayın Genel Başkan’ı asla incitmek istemiyorum. Genel Başkan’ı seviyorum ama Türkiye’yi daha çok seviyorum. Geleceğimizi geri almak istiyorum geleceğimiz gitti. Artık nezaket, sevgi bunlar tamam da bir de gelecek var. Türkiye’nin geleceğini İnce’nin ya da Kılıçdaroğlu’nun geleceğinden daha önemli görüyorum.

"AKP CHP’yi karıştırmak mı istiyor?" sorusuna da Muharrem İnce, "AKP CHP’yi niye karıştırmak istesin? AKP, CHP’nin bu yönetiminden memnun değil mi sizce. Her girdiği seçimi AKP, kazanmış. AKP, memnun bu işten niye karıştırmak istesin? AKP, CHP’nin içini, CHP’ye yenildiği zaman karıştırmak ister. AK Parti CHP’nin mevcut durumunu korumak ister ki bir daha yensin" diye cevap verdi. 

Bugünkü MYK’nin olağanüstü kurultay çağrısı yapıp yapmayacağı sorusuna da “En doğrusu o olur. Çok şık olur. Hiç kırmadan dökmeden toparlarız. Hiçbir sıkıntı olmaz ama öbür türlüsünü örgüt yapacaktır"  dedi. 

İnce, "kurultay ne zaman toplanır?" sorusuna da "En kısa sürede. Çok kısa sürede toplanır. Toplanır, sıkıntı yok onda" dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem'den ziyaret engeline tepki: Bu bir tecrittir

SONRAKİ HABER

Habertürk gazetesi son baskısını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa