04 Temmuz 2018 19:58
Son Güncellenme Tarihi: 05 Temmuz 2018 03:52

Avrupa Parlamentosu, AB'ye girişte seyahat izni şartı getirdi

Avrupa Parlamentosu, vizesiz geçiş hakkına sahip kişilerin seyahat izni uygulamasına tabi tutulacağını duyurdu. Uygulama, yeşil pasaportu da kapsıyor.

Fotoğraf: Boy from far/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Paylaş

Avrupa Parlamentosu, vizesiz geçiş hakkına sahip kişilerin artık seyahat izni uygulamasına tabi tutulacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, 'Bu sayede sınırlarımıza varmadan önce, kimin AB'ye geldiğini öğrenebileceğiz." ifadesi kullanıldı.

Avrupa Parlamentosu, resmi Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Yeni sistem, şimdiye dek vizeye ihtiyaç duymadan AB'ye giriş yapan yolcuların, artık bir seyahat iznine sahip olmalarını gerektiriyor. Bu sayede sınırlarımıza varmadan önce, kimin AB'ye geldiğini öğrenebileceğiz. Detaylar için videomuzu seyredin" ifadelerine yer verildi.

 

AB'de güvenliği sağlamak için oluşturulan yeni sistemde, ülkelere girecekler hakkında ön bilgi sahibi olmak amaçlanıyor. Detayları videoda anlatılan Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi'ne (ETIAS), ülkelere ulaşmadan önce başvurmak gerekiyor. 7 avro bedeli olan sisteme, 18 yaş altı ve 70 yaş üstünde olanlar ödeme yapmayacak. Alınan seyahat izni 3 yıl geçerli olacak.

YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİ DE İZİN ALACAK

Türkiye’de umuma mahsus (Bordo), hususi (Yeşil), hizmet (Gri), diplomatik (Siyah) ve geçici pasaport olmak üzere 5 çeşit pasaport bulunuyor. Bu pasaportlar arasında yeşil (Hususi) pasaport, genel olarak bazı kamu görevlilerine (memurlar ve kamu görevlileri) ve eski bürokratlara veriliyor. Bugüne kadar, yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşları vize almadan ya da herhangi bir bildirimde bulunmadan AB ülkelerine gidebiliyorlardı. Ancak yeni uygulama ile artık seyahat izni almaları gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

Avrupa Parlamentosu'nun resmi twitter hesabında yayımladığı detaylar için tıklayınız

ÖNCEKİ HABER

Marmara Denizinde kuru yük gemisi ile tanker çarpıştı

SONRAKİ HABER

Eren Erdem'den ziyaret engeline tepki: Bu bir tecrittir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...