04 Temmuz 2018 16:44
Son Güncellenme Tarihi: 04 Temmuz 2018 18:57

Akçakale’de patlama: 2’si ağır 3 kişi yaralandı

Urfa'nın Akçakale ilçesinde kardeş olan iki çocuğun Suriye sınırında buldukları patlayıcı, evlerine götürdükleri sırada patladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Akçakale’nin Suriye sınırındaki bir mahallesinde patlamanın olduğu ve 2 kardeş ile annelerin yaralandığı bildirildi. 2 kardeşin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Evrensel’in aldığı bilgiye göre; Urfa’nın Akçakale İlçesi’nin Suriye sınırındaki bir mahallede akşam saatlerinde bir patlamanın olduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma sevk edildi. 2’si ağır 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar ilk önce Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından ağır yaralanan 12 ve 15 yaşlarındaki A.B. ile E.B. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Birinin elinin kopduğu, birinin ise gözünün çıktığı belirtildi. 

AA: ÇOCUKLARIN BULDUĞU CİSİM PATLADI

AA’nın aldığı bilgiye göre ise, ilçenin Suriye sınırı hattında bulunan Büyüktokaç Mahallesi’nde dışarıda oyun oynayan iki kardeş buldukları top büyüklüğündeki bir cismi eve götürdü. Evde oyun oynadıkları cismin bir anda patlaması sonucu iki kardeş ile anneleri Emine Badem (33) yaralandı.

Çocukların hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

VALİLİK: İNCELEMEYE BAŞLANMIŞTIR

Şanlıurfa Valiliği, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Valilik, çocuklardan birinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtirken, diğer bir çocuğun ameliyata alındığını ifade etti.

Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde.

"4 Temmuz 2018 günü saat 18.45 sıralarında Akçakale ilçesi Büyüktokaç Mahallesi Berdi sokakta ikamet eden E.B. ve A.B. isimli iki kardeş, evlerinin yakınında bulunan dere yatağından buldukları cisimle oynamaya başladıkları esnada cismin patlaması sonucu, iki kardeş ve yanlarında bulunan anneleri E. B. yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan ilk tedavileri sonrası yaralı iki çocuk Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralı çocuklardan E.B ameliyata alınmıştır. 

Meydana gelen olayla ilgili olarak Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve olay yeri inceleme ekiplerinin de desteğiyle olay yerinde gerekli incelemelere ve tahkikata başlanmıştır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bülent Tezcan: Gündemimizde kurultay yok

SONRAKİ HABER

İskenderun'da iş makinesinin altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...