03 Temmuz 2018 21:45

BM Güvenlik Konseyi perşembe günü Suriye gündemiyle toplanacak

BM Güvenlik Konseyi, Kuveyt'in talebi üzerine Suriye'nin güney batısında artan çatışmaları görüşmek için perşembe günü toplanacak.

Fotoğraf: VOA

Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'nin güney batısında artan çatışmalar nedeniyle perşembe günü toplanacağı bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin temmuz ayı dönem başkanı İsveç'in BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, konseyin İsveç ve Kuveyt'in talebi üzerine Suriye'nin güney batısında artan çatışmalar ve kötüye giden insani durumu görüşmek üzere perşembe günü toplanacağı duyuruldu.

Suriye'de tarafların sivilleri ve sivil altyapıyı korumada başarısız olduğuna işaret edilen açıklamada, gerginlik ve şiddetin azaltılmasına yönelik çabaların artırılması çağrısı yapıldı.

BM, çatışmalar nedeniyle 750 bin kişinin hayatından endişe edildiğini aktarıyor.

ÜRDÜN 2 SINIR KAPISINI DAHA AÇIYOR

Ülkenin güneyindeki hava saldırıları nedeniyle,  270 bin ila 330 bin kişinin yerinden edildiğini ve Ürdün sınırına doğru göç ettiğini açıklayan BM, Ürdün'e sınırlarını açma çağrısında bulunmuştu. Ürdün yönetimi, Suriyeli sığınmacılar için açtığı sınır kapısı sayısını üçe yükseltme kararı aldı.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumana Ganimat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Dera bölgesindeki saldırılardan kaçan Suriyeli sığınmacılara geçen cumartesi gününden bu yana yalnızca bir sınır kapısından hizmet verildiğini hatırlattı.

İnsani yardım konusundaki yoğun ihtiyaç dolayısıyla bugün iki sınır kapısının daha açılacağını ve üç kapıdan hizmet verilmeye başlanacağı belirten Ganimat, söz konusu sınır kapılarının isimlerini paylaşmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Timbuktu kuzeyinde çölde kaybolan 17 kişi ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Yeni KHK ile Bakanlar Kurulunun yetkileri Cumhurbaşkanına devredildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa