03 Temmuz 2018 20:36

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya: Erken seçim beklemeyin

Beykoz'da konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya 'Erken seçim falan diye beklemeyin, Mart 2019'da seçimimiz var' dedi.

Fotoğraf: İbrahim Erikan/AA

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Düdük çaldı arkadaşlar haberiniz olsun. Seçime gidiyoruz. Erken seçim falan diye beklemeyin, Mart 2019'da seçimimiz var" dedi.

AA'nın aktardığına göre Kaya, 24 Haziran seçimlerindeki çalışmaları dolayısıyla AKP Beykoz İlçe Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundu. Teşkilatı ziyaret etmesinin bir diğer sebebinin de yerel seçimler olduğunu belirten Kaya, erken seçim iddialarına ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

"Düdük çaldı arkadaşlar haberiniz olsun. Seçime gidiyoruz. Erken seçim falan diye beklemeyin, Mart 2019'da seçimimiz var. Erken seçim için Anayasa'nın değişmesi gerekir. 2014 Eylül'de temayülleri yapmaya başlamışız, 1398 belediye başkan adayı belirleyeceğiz. 21 binden fazla meclis üyesi belirleyeceğiz. Ekim'de mülakatlara başlamışız. Kasımın ikinci yarısından sonra da adayları ilan etmeye başlamışız. Dolayısıyla eylüle kaldı 2 ay. 15 Temmuz programımız var. 18 Ağustos büyük kongremiz var. Geriye de bir şey kalmadı. Haber vermeye geldim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma çalışması sürüyor

SONRAKİ HABER

İtalya'da Nijeryalı kadına ırkçı saldırı: 'Ülkene dön'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...