03 Temmuz 2018 17:04

CHP’li Ağırman: Kadın ve Çocuk Bakanlığı kurulsun

CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istsimara dair 'Kadın ve Çocuk Bakanlığı kurulsun' çağrısı yaptı.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, Türkiye’de çocuklara yönelik şiddetin hızla arttığına dikkat çekerek hükümete “Bu işin sorumlusu ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenler, çocuk yaşta evlilik vaazları verenler, göz göre göre artan şiddete göz yumanlardır. Bu gidişata son vermek için derhal Kadın ve Çocuk Bakanlığı kurulmalı; ülkemiz konuyla ilgili evrensel yasalara ve sözleşmelere tam uyum sağlamalıdır” çağrısı yaptı.

Türkiye, kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ile 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’yı konuşuyor. Leyla Aydemir, Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra, Eylül Yağlıkara ise kaybolduktan 7 gün sonra ölü bulunmuştu. CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hükümete “Kadın ve Çocuk Bakanlığı” kurulması çağrısı yaptı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar başta olmak üzere şiddet eylemlerinin arttığını söyleyen Ağırman, “Çocuklarımızın maruz kaldığı bu insanlıkdışı vahşet neden değil bir sonuçtur. İktidar sahiplerinin bugüne kadar çocuklara ve kadınlara yönelik şiddete göz yuman anlayışının faturasını ne yazık ki çok ağır biçimde ödüyoruz. Kutuplaştırma politikalarıyla toplumda derin bir çürüme yaratan, eğitimden, hukuka, medyadan doğaya, yaşamın tüm alanlarına kadın ve çocuk düşmanlığının arkasını sıvazlayanların eline çocuklarımızın kanı bulaşmıştır. Akıl almaz fetvalar verenler, katili ve tecavüzcüyü kurtarma çabasıyla iyi hal indirimleri uygulayanlar, ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyerek Ensar Vakfı’nı koruyanlar hesap vermelidir. Evlat gülümsemesini dünyadaki en büyük ilaç sayan annelere yapılan zulmü hesap günü geldiğinde soracağız” dedi.

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin çocuklar için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Ağırman, “Çocuklarımızı katledenlere idam, hadım gibi insanlık dışı yöntemler değil, modern ve gerçek çözümler istiyoruz. Yaşanan bu acı olayların önüne geçmek için köklü çözümler gerek popülist söylemlerle geçiştiremezsiniz. İzlenen politikalarla bizleri umutsuzluğa, karanlığa, çaresizliğe ve korkuya iteceğini zannedenler bilmelidir ki; umutsuzluğu umuda, sevgisizliği sevgiye dönüştürene kadar her alanda mücadelemiz devam edecek. Çocuklarımızın geleceğini kurtaracağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önlemler işte böyle alınır!

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet'ten Yargıtay kararı sonrası açıklama

SONRAKİ HABER

Mühimmat fabrikasını istemeyen Pamukovalılar ÇED toplantısı yaptırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...