03 Temmuz 2018 16:00

General Elektrik’te önce izin, sonra kıyım

Gebze'deki General Elektrik fabrikasının patronu, sipariş daralması bahanesiyle işçileri zorunlu izne çıkartacak ve izin süresinde de işten atacak.

General Electric logo

Paylaş

Gebze’de trafo üretimi yapan General Elektrik’te işçi kıyımı kesinleşti. Fabrikayı 9 Temmuz’da 12 günlük zorunlu ücretli izne çıkartacak olan patron, izin süresinde 75 işçiyi işten atacak. Patron kıyıma sipariş daralmasını gerekçe gösterirken bu durumun sürmesi halinde yıl sonuna kadar 30 işçinin daha işten atılacağı belirtildi. EMİS sözleşmesi kapsamında bulunan General Elektrik, bir süre önce 120 işçiyi işten çıkaracağına ilişkin İŞKUR’a başvuru yapmıştı.

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada, patron işten çıkmayı özendirmek için ihbar ve kıdem tazminatlarının yanı sıra 6 aylık brüt ücret tutarında ek tazminat, 15 yılın altında kıdemi olan işçilere 10 bin lira, 15 yılın üzerinde kıdemi olanlara ise 12 bin lira brüt ödeme teklif etti. Buna karşın gönüllü işten çıkma konusunda başvurular sınırlı kaldı. Bunun üzerine yıllık izinlerinin bir kısmı bayramdan önce kullandırılan General Elektrik işçilerinin 9 Temmuz’dan itibaren de 12 günlük zorunlu izne gönderileceği duyuruldu. İnsan kaynakları hariç idari personelin de izne gönderileceği öğrenildi. İşten atmalar ise izin sırasında fabrika çalışmıyorken işçiler insan kaynaklarına çağırılarak yapılacak. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çalışmak için Antalya'ya gelen inşaat işçisi 5. kattan düşüp öldü

SONRAKİ HABER

Son Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da personeline veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...