03 Temmuz 2018 13:52

ABD’de komşusunun yaraladığı mülteci çocuk yaşamını yitirdi

ABD'de doğum günü partisinde mültecilere yönelik saldırıda bir çocuk yaşamını yitirdi.

Paylaş

ABD’nin Idaho eyaletinde doğum günü partisi yapan mültecilere yönelik önceki gün düzenlenen saldırıda yaralanan 6 çocuktan biri yaşamını yitirdi. Mültecilere komşularının saldırdığı ortaya çıktı. Cumartesi günü gerçekleşen bıçaklı saldırıda toplam 9 mülteci yaralanmıştı. Hastanede vefat eden 3 yaşındaki kız çocuğunun doğum günü kutlanan çocuk olduğu ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Suriye, Irak ve Etiyopyalı dokuz mülteci üç yaşındaki bir çocuğun doğum gününü kutlamak için bir araya geldi. ABD’nin kuzeybatısında bulunan Boise şehrinde yaşanan olayda mültecilere saldırdığı gerekçesiyle komşuları otuz yaşındaki Timmy Earl Kinner tutuklandı.

Boise Polis Şefi William Bones saldırıya uğrayan mülteci çocukların yaşlarının 3, 4, 6, 8 ve 12 olduğunu açıkladı. Ağır yaralı üç çocuğun daha hayati tehlikeyi atlatamadıkları açıklandı.

Yetkililer saldırganın 30 yaşındaki ABD’li Timmy Earl Kinner olduğunu açıkladı.

ARADIĞINI BULAMAYINCA KUTLAMAYA SALDIRDI

Bones, Kinner’ın motivasyonunun “İntikam almak” olabileceğini söylemiş, Kinner’ın mülteci kompleksinde “Geçici olarak kaldığı” tespit edilmişti. Sabıkası bulunan Kinner’ın kendisini evden atan kadını aradığını fakat onu bulamayınca mültecilere saldırdığı açıklanmıştı.

Olayın yaşandığı Idaho eyaleti, mülteci konusunun yoğun olarak tartışıldığı muhafazakar bir bölge.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Bu arada Ada Sulh Hakimi Russell Comstock, mahkemeye çıkarılan Kinner’in birinci dereceden cinayetle suçlandığını bildirerek, “topluma büyük tehlike oluşturan” sanığın kefaletsiz tutukluğuna karar verdi.

Boise’de önceki akşam da bini aşkın kişi saldırının mağdurları için anma töreni düzenledi.

Ağlayan, ağıt yakan ve mülteci aileleri desteklediklerini yüksek sesle dile getiren kalabalık, belediye binasının bahçesine çiçek bıraktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kanada Başbakanı hakkında taciz iddiası

SONRAKİ HABER

KİT’lerdeki taşeron işçiler ‘istihdam edilebilir’ insafına bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...