03 Temmuz 2018 13:12

Milli Eğitim'den imam hatip okulları için tanıtım hamlesi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullara öğrencilerin lise tercihleri öncesinde imam hatiplere yönlendirilmesi için yazı yolladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Milli Eğitim, lise tercihleri öncesinde okullara yazı yollayarak imam hatip okullarının tercih edilmesi için çalışma yapılmasını istedi. ÖVDER ise öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun tercih yapılması için yazının geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

LGS tercih - yerleştirme başvuru işlemleri 2 Temmuz itibari ile başlarken, Milli Eğitim Bakanlığı tercih işlemleri başlamadan okullara yazı yollayarak imam hatip okullarının tercih edilmesi için tercih danışmanlığı komisyonlarının yönlendirici davranmasını talep etti.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Okul Tanıtım Eylem Planı projesi kapsamında okullara gönderilen yazı ve broşürlerde anadolu imam hatip lise ve orta okullarının öğrenci ve velilere doğru 'tanıtılması' ve bu okullar hakkında 'farkındalığın' arttırılması için okul müdürlüklerinden  hareket geçmesi istendi.

'BAKANLIK NİYETİNİ ORTA KOYUYOR'

Yazıyı Evrensel'e değerlendiren ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, çocukların gereksiz bir sınav sonucunda anlamsız tercih stresine sokulduğunu ifade ederek "Nitelikli denilen 1373 okula 126 bin öğrenci yerleştirilecek. Bunun için bir milyon öğrenci sınava girmek  zorunda kaldı. Şimdi tercih sırasında bakanlık niyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Bakanlık sitesinden ve okullarda oluşturulan, çocukların ilgi ve yeteneklerine göre tercih yapmalarına yardımcı olacak komisyonlara sadece anadolu imam hatip liselerine yönlendirecek kitapçıklar gönderiyor" dedi.

'KİTAPÇIKLARI GERİ ÇEKİLMELİ'

'İmam hatip dışındaki okullar bakanlığın okul değil mi?' sorusunu da soran Yüce şunları söyledi "Oralara gidecek çocuklar bu ülkenin çocukları değil mi? Zaten okulların üçte birini imam hatip yaptınız. Şimdi çocuklarımızı zorla kendi çocuklarınızı göndermediğiniz bu okullara doldurmak mı istiyorsunuz? Bakanlık bu kitapçığı derhal geri toplamalı ki çocuklarımız ilgi ve yeteneklerine göre özgür tercihlerini yapabilsinler".

ÖNCEKİ HABER

Ankara Keresteciler Sitesi'nde yangın çıktı

SONRAKİ HABER

RTÜK iktidara yakın medyadaki küfürleri akladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...