03 Temmuz 2018 10:22

Antalya’da seçim sonrası gözaltına alınan 5 CHP’li genç tutuklandı

Antalya'da 24 Haziran sonrası gözaltına alınan CHP' Gençlik Kolları üyesi 5 genç tutuklandı.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da 24 Haziran seçimleri sonrası evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan CHP Gençlik Kolları üyesi 5 kişi “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasından tutuklandı. 

Antalya’da 24 Haziran seçimleri sonrasında sandıklara sahip çıkmak için adliye önüne giden CHP gençlik kolları üyelerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan 10 kişi, 5 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye çıkarıldı. Gözaltına alınan CHP Gençlik Kolları üyeleri Salih Uslu, Mahir Şen, Burhan Çalışkan, Tuğrul Bahadır Höze ve Veli Yeşilçay tutuklanırken, diğer 5 kişi adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

CHP üyesi gençlerin tutuklanması sonrası adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak “Bizler bu tutuklamanın tamamen siyasi bir nedenle olduğunu düşünüyoruz. Yapılan bu tutuklamalar tamamen bir korkutma ve gözdağı vermek amaçlıdır. Korkmadığımızı belirtmek istiyorum. Hakimin verdiği kararı burada kınıyorum” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’yi hedef alan açıklamalarını değerlendiren Budak, “İşte Süleyman Soylu’nun açıklamaları da başkaları tarafından yanlış algılanabilir. Sonuçta hâkim ve savcılar da korkuyor. İşte bugün burada olan da budur. Yargı siyasi bir karar vermiştir’’ dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kültürpark Platformu Çalıştay Raporunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Deniz Baykal karar değiştirdi; TBMM'de ilk oturumu Yılmaz yönetecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...