03 Eylül 2012 11:08

İş sonu tazminatı kararı

ANKARA 17. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin iş sonu tazminatının gelir vergisinden muaf tutulmasına ve fazla çalışma ücretinin tazminata dahil edilmesine karar verdi.Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğünde 25 yıl süreyle 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre

İş sonu tazminatı kararı
Paylaş

ANKARA 17. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin iş sonu tazminatının gelir vergisinden muaf tutulmasına ve fazla çalışma ücretinin tazminata dahil edilmesine karar verdi.
Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğünde 25 yıl süreyle 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre “geçici personel” olarak görev yaptıktan sonra emekli olan sendika üyesine ödenen iş sonu tazminatından gelir vergisi kesilmesi ve her ay ödenen fazla çalışma ücretinin iş sonu tazminatına dahil edilmemesi nedeniyle Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) tarafından açılan davada, Ankara 17. İdare Mahkemesi yapılan işlemin iptaline karar verdi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteyi kazanamayanlar dikkat

SONRAKİ HABER

Ağustos’ta 71 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa