03 Temmuz 2018 04:45
Son Güncellenme Tarihi: 03 Temmuz 2018 06:53

AKP'de yerel seçim tartışması: Gündemimizde yok

AKP Sözcüsü Mahir Ünal ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'e göre Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçim öne çekilmeyecek.

Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş/AA (Arşiv)

Paylaş

24 Haziran seçimleri sonrası Cumhur İttifakı merkezli başlatılan erken yerel seçim tartışmaları, yine AKP'lilerin yaptığı açıklamalarla devam ediyor. AKP Sözcüsü Mahir Ünal ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, erken seçimin gündemde olmadığını söyledi.

ÜNAL: GÜNDEMİMİZDE ERKEN SEÇİM YOK

Mahir Ünal, diğer AKP Kahramanmaraş milletvekilleriyle birlikte Meclise gelerek kayıt oldu. Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmalarının anımsatılması üzerine Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Henüz bir seçim bitmiştir. Seçimin sonucunda seçmen, Türkiye'de oluşturulmak istenen belirsizlik, endişe, kaygı gibi konularda son derece açık bir tavır ortaya koymuş ve Türkiye'yi seçim atmosferinden çıkarıp güven ve istikrar atmosferine sokmuşken yeniden erken seçim tartışmalarını biz doğru bulmuyoruz.

Türkiye şu anda önüne bakmaktadır. Birinci önceliğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhurbaşkanımızın yemin etmesiyle birlikte devreye girmesidir. Sonraki süreçte de Türkiye hızla yoluna devam edecektir. Birileri, Türkiye'yi yeniden erken seçim tartışmalarını olduğu atmosfere sokmak istiyor ve bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmamaktadır. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı."

EKER: SEÇİM ÖNE ÇEKİLMEYECEK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'e göre de Mart 2019'da yapılması planlanan seçim öne çekilmeyecek.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'e konuşan Eker'in erken yerel seçim iddialarıyla ilgili sözleri şöyle:

"Yerel yönetimleri, belediye meclisi, muhtarlar, encümenler gibi bütün boyutlarıyla düşünmek gerekir. Öncelikle bu seçimlerde toplumun verdiği mesajları doğru okuyup, gerekli adımları atarak yerel seçimlere girmek gerekir. O nedenle seçim takviminin öne alınacağını düşünmüyorum."

"AK Parti olarak milletin sandıkta verdiği mesajı aldık. Nitekim bu konuda Cumhurbaşkanımız da oy oranlarının iyi irdelenmesi ve analiz edilmesini istedi. İlgili komisyonlarımız detaylı çalışma yapacak. Biz de bu mesajları dikkate alarak çalışacağız."

"Cumhurbaşkanımız da açıkladı OHAL'in kalkacağını. Bu konuya ilişkin hazırlıklar yapılacak. Milli Güvenlik Kurulu gibi ilgili kurullarda görüşülerek kısa sürede kalkmasını bekliyoruz."

KAHRAMAN VE ELİTAŞ DA OLUMSUZ KONUŞMUŞTU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da erken yerel seçim iddialarına ilişkin olumsuz konuşmuştu. Kahraman, erken yerel seçim için anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu hatırlatırken Elitaş, "3 siyasi partinin anlaşması gerekiyor. AK Parti, CHP ve MHP'nin bu konuda uzlaşması gerekiyor. Bizim gündemimizde yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Cavanda'yı Standard Liege'e gönderdi

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Çakıcı'ya: Taş duvarlar ardında bulunan ülküdaşım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...