03 Temmuz 2018 04:05

Şampiyon Golden State Warriors, DeMarcus Cousins'ı da kadrosuna kattı

NBA'de şampiyon Golden State Warriors, ligin en iyi uzunlarından DeMarcus Cousins'ı yıldızlar topluluğuna ekledi.

Fotoğraf: Keith Allison/Flickr(CC BY-SA 2.0)

Paylaş

NBA'de son 2 sezonun şampiyonu Golden State Warriors, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant ve Draymond Green gibi 4 yıldızın bulunduğu kadroya DeMarcus Cousins da eklendi.

Warriors, NBA'in en iyi uzunlarından biri olarak kabul edilen Cousins'la 1 yıllık anlaşmaya vardı. Cousins bu sözleşme karşılığında yalnızca 5.3 milyon dolar kazanmayı kabul ederek şampiyonluk yüzüğü için ciddi bir feragatta bulunmuş oldu.

27 yaşındaki Cousins geçtiğimiz sezon New Orleans Pelicans'ta 25.2 sayı 12.9 ribaunt 5.4 asist 1.6 blok 1.6 top çalma 5.0 top kaybı ortalamalarıyla oynamıştı.

Transferin Warriors için tek düşündürücü yanı halen sezon içerisinde geçirdiği ciddi sakatlıktan kurtulmaya çalışan Cousins'ın, ocak ayına kadar forma giyemeyecek olması.

2.11 boyundaki 'Boogie' lakaplı oyuncu, NCAA'de Kentucky forması giydikten sonra 2010 draftında 1. tur 5. sıradan Sacramento Kings tarafından seçilmişti. 4 kez All-Star seçilen, 2 kez NBA'in en iyi ikinci beşine giren Cousins, 2014 Dünya Kupası ve 2016 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ABD takımında da forma giydi.

Golden State Warriors, geçtiğimiz sezon Cleveland Cavaliers'ı 4-0'la süpürerek son 4 yıldaki 3. şampiyonluğunu elde etmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Acemoğlu: Türkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşmeyecek

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Cavanda'yı Standard Liege'e gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...