02 Temmuz 2018 19:49

Almanya'da hükümet 'mülteci krizinde' anlaşmaya vardı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in mültecileri öne çıkararak Başbakan Merkel’e bayrak açmasıyla başlayan krizde anlaşmaya varıldı.

Fotoğraf: Michael Lucan/Wikimedia Commons(CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Demokrat Partisi (CSU) arasında yapılan görüşmelerde mülteciler konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Aynı zamanda CSU Genel Başkanı olan Seehofer, Berlin'de CDU Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, CDU ve CSU arasında anlaşma sağlanmasından dolayı memnun olduğunu belirtti. "CDU ve CSU arasında yapılan yoğun görüşmeler sonucunda anlaştık. Almanya ile Avusturya arasında gelecekte yasa dışı göçün nasıl önleneceği konusunda açık bir anlaşmaya vardık" diyen Seehofer, anlaşmanın detaylarına ilişkin açıklamayı iki partinin genel sekreterlerinin yapacağını kaydetti.

Anlaşmanın sağlam bir mutabakat olduğunu vurgulayan Seehofer, bu anlaşmanın kendisinin içişleri bakanı olarak çalışmayı sürdürmeye izin verdiğini sözlerine ekledi.

KRİZ NASIL BAŞLADI?

İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in mültecilere kapıların kapatılması, ülkeye gelen mültecilerin komşu ülkelere gönderilmesi ve AB dışında mülteci kamplarının kurulması konusunda verdiği ültimatom, istifa tehdidi ve hükümetten çekilme senaryolarını beraberinde getirdi.

Başbakan Angela Merkel ise konuyu AB düzeyinde çözmek istiyordu. 29 Haziran günü tamamlanan Avrupa Birliği Zirvesi’nde AB sınırlarının sıkı şekilde korunarak daha fazla mültecinin gelmesinin önüne geçilmesi yönünde alınan ve fiili olarak iltica hakkının kaldırılması anlamına gelen kararları beğenmeyen Seehofer, kararları yeterli bulmayarak Merkel’i eleştirmeye devam etti. Merkel ise, zirve sonrasında bir televizyon kanalına verdiği demeçte zirvenin kararlarını savunarak, Seehofer’in itirazlarının yersiz olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tayland'da 9 gün önce mağarada kaybolan çocuklar bulundu

SONRAKİ HABER

10 araçlık askeri konvoy Kilis'ten Suriye'ye geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...