02 Temmuz 2018 14:04

Yazar Cem Kertiş, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti

Yazar Cem Kertiş, Berkin Elvan'ın ailesine ziyarette bulunarak Manos Kitap tarafından basılan 'Kaybolanın Hikayesi' kitabını armağan etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülünü kazanan “Kaybolanın Hikayesi” dosyasını Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’a ithaf eden Cem Kertiş, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Sami ve Gülsüm Elvan’a, Manos Kitap tarafından basılan “Kaybolanın Hikayesi” kitabını armağan eden Kertiş, yaptığı açıklamada “Oğullarının hatırlanması onları buruk da olsa mutlu etti. Bu küçük mutluluklarda Sennur Sezer’in payı var. Belki bedeni aramızda değil ama ruhu aramızda. Eminim o da adına düzenlenen ödülün Berkin ve Ali İsmail ile anılmasından mutluluk duyacaktır.” dedi.

Ayrıca kitabını Ali İsmail Korkmaz’ın  ailesine de ulaştırmak istediğini belirten Kertiş, “Bir mektup yazacağım ve kitabım ‘Kaybolanın Hikayesi’ni imzalayıp kendilerine göndereceğim. Müsait olurlarsa onlarla da görüşüp boyunlarına sarılmak isterim.” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

‘ÇOCUKLARIMIZ UNUTULMAYACAK’

Berkin’in babası Sami Elvan; kendilerini ziyaret eden Kertiş’e “Kitabını çocuklarımıza ithaf ederek, Ali İsmail ve Berkin nezdinde bütün gezi çocuklarının, haksızlıklara karşı sokağa çıkan ve hayatlarını kaybeden çocuklarımızın unutulmayacağını göstermiş oldu. Bu insanların çocuklarımızın isimlerini sonsuza kadar yaşatacağına inanıyorum. Berkinleri savunan herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ise başka çocukların hayatları solmaması için mücadele ettiklerini belirterek “Çocuğumuz gitti,  bir Berkin gitti binlerce Berkin geldi. Halen kitaplar yazılıp çocuklarımıza ithaf ediliyorsa bu bizim için bir onurdur.” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Perinçek: ABD ve İsrail tehdidine karşı Erdoğan'la da birleşilebilir

SONRAKİ HABER

Leyla Aydemir'in ölüm nedeni belli oldu: 8-10 gün aç bırakılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...