02 Temmuz 2018 13:38

İsmail Kahraman: Yerel seçim öne alınmaz, Anayasaya uygun değil

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, erken yerel seçim iddialarına ilişkin 'Öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, veda turları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı ziyaret etti. Anı defterini imzaladıktan sonra gazetecilerin erken seçim iddialarına ilişkin sorularını yanıtlayan Kahraman, "Öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman veda ziyaretleri kapsamında İstanbul Valiliğinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. İBB anı defterini doldurarak yazdıklarını basın mensuplarıyla paylaşan Kahraman, daha sonra İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile makamında görüştü.

Gazetecilerin erken seçim iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kahraman, "Yerel seçimler öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil. Seçimlerin yapılacağı tarih hakkında daha önceden anayasa da hüküm var. Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimlerde var. Zaten geldi. Mart ayına ne kaldı? O üç ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Onun ayrı bir formüllerini ararlar mı? Bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok. Her seçimin zamanında olması gerektiğine inanırım. Bu erken seçiminde doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. İnşallah" dedi.

ELİTAŞ DA 'GÜNDEMİMİZDE YOK' DEMİŞTİ

Yerel seçimlerin erkene alınacağı iddialarıyla ilgili konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "3 siyasi partinin anlaşması gerekiyor. AK Parti, CHP ve MHP'nin bu konuda uzlaşması gerekiyor. Bizim gündemimizde yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Milliyetçi Hareket Partisi de böyle bir şeyin olmadığını ifade etti ama diğer siyasi partiler böyle bir beyanda bulunursa yetkili kurullar değerlendirme yapar" demişti.

ÖNCEKİ HABER

Zırhlı araçtan yaralı kurtulan Fırat: Kaza aşırı süratten kaynaklandı

SONRAKİ HABER

Muş’ta oy sayımları sona erdi: Halkın iradesi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...