02 Temmuz 2018 12:17

Zeytinburnu Belediyesinden atılan işçi: Tehdit telefonları alıyorum

AKP’li Zeytinburnu Belediyesinden atılan Kenan Gündoğdu, Belediye Başkanı tarafından hedef gösterildikten sonra tehdit telefonları aldığını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul’un Zeytinburnu Belediyesinden işinden atılan Kenan Güngördü, konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Göngürdü’ye İHD üyeleri de destek verdi. İşinden 1 Nisan’da atıldığını hatırlatan Güngördü, AKP’nin OHAL kapsamında çıkardığı KHK’lerle binlerce işçiyi mağdur ettiğini dile getirdi.  

SUÇU HALEN BİLMİYORUM

“Arşiv araştırması” ve “güvenlik soruşturması” gibi soyut bir suç gerekçe gösterilerek işinden atıldığını ifade eden Güngördü, “15 yıldan fazladır kamuda çeşitli kurumlarda hizmet vermiş binlerce işçi gibi bir anda kendimizi kapı önünde bulduk. Benim de o binlercesi gibi mesai bitimine 5 dakika kala elime tutuşturulan bir isim listesinde adımı gösterip işime son verildi” dedi. Güngördü, savcılıktan aldığı sicil kaydının temiz olmasına rağmen kendisinin işe alınmadığını belirterek, “gizlik kararı” denilerek saklanan suçlamaların ne olduğunu halen bilemediğini vurguladı.

‘ADIMLARINA DİKKAT ET TEHDİDİ’

İşine dönmek için Belediye önünde oturma eylemi başlattığını hatırlatan Güngördü, şöyle devam etti: “Ancak Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibinin bu haksız ve hukuksuz uygulamaları karşısında verdiğim haklı mücadele kitlelerce kabul görmüş ve belediyeyi zora sokmuştur. Buna karşılık bizzat başkan tarafından hedef gösterilmeye başlandım. Gittiği her yerde sorulan sorulara ‘PKK’lidir veya başka örgüt mensubu olduğu için attık’ diyerek kendini savunmuştur. Ayrıca 82 gündür verdiğim mücadeleden rahatsız olan kişi veya kişilerce gizli numaralardan beni arayarak, ‘Adımlarına dikkat et’, ‘Sen çok fazla oldun artık’ tarzında tehditler almaktayım. Bu konuda gerekli adli ve hukuki soruşturma açılması için avukatımla gerekli hazırlıkları yapıyoruz.”  

‘BU ÇETELERİ İYİ TANIYORUZ’

“Bilinmeli ve unutulmamalıdır ki bu tarz çetevari gruplar her zaman olmuştur. Karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen bu çeteleri iyi tanıyoruz” diyen Güngördü, şunları dile getirdi: “Bazen evimizden aldılar ansızın, bir daha haber alınmadı bizden. Bazen sapık yüzlerini Ankara’nın ortasında gösterip daha 8 yaşında Eylül’ü hunharca öldürdüler. Sizi iş cinayetlerinden tanıyoruz. Biz bu kişileri iyi biliyoruz. Tam 23 yıldır analarımız meydanlarda oğullarını, eşlerini, kardeşlerini alıp götüren failleri haykırıyor ve ortaya çıkarın diyor. Kim olduğunuzu biliyoruz. Mutlaka hesap soracağız ve asla korkmuyoruz.”

24 Haziran’da, AKP’nin 2-3 oyunu sandıkta iptal ettirdi diye kendisine gizli numaralardan tehdidin geldiğini aktaran Göngürdü, “Kim oldukları yönündeki sorularıma cevap alamadım. ‘Bundan sonra karşımıza çıktığın an haddini bildireceğiz’ dediler. 3 kez gizli numaralardan tehdit edildim ve halen daha aranıyorum. Başıma geleceklerden Murat Aydın sorumludur. Çünkü beni hedef gösteren odur” diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li komutan: İncirlik’ten ayrılmayız

SONRAKİ HABER

Adana’da yüzlerce atölye kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa