02 Temmuz 2018 11:57

Devlet Bahçeli ilanına okur temsilcisinden tepki

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Bahçeli’nin gazeteci ve yazarları hedef alan gazete ilanını ve yayımlayan gazetesini eleştirdi.

Faruk Bildirici'nin 'Parasını ödeyince serbest mi?' başlıklı yazısından alıntılamıştır

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci ve yazarların da aralarında bulunduğu isimleri bir ilanla eleştirdi. Gazetecileri isim vererek hedef hedef gösteren Bahçeli’ye çok sayıda tepki  Bahçeli’nin bu ilanına medya ve siyaset dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Faruk Bildirici, Hürriyet’teki yazısında  “Gazeteler, gelen her ilanı yayımlamak zorunda değildir. Bir gazete, ‘Ben parasını alır yayımlarım, içeriği beni ilgilendirmez’ diyemez; yasal ve etik sorumluluklar göz ardı edilemez.’ dedi.

Bildirici’nin “Parasını ödeyince serbest mi” başlıklı yazısında, “Hürriyet ve Sabah gazetelerinin aralarında kendi mensupları da bulunan 59 gazeteciyi hedef gösteren, töhmet altında bırakan böylesi bir ilanı nasıl olup da yayımladığı. Halbuki gazeteler, gelen her ilanı yayımlamak zorunda değildir. Bir gazete, ‘Ben parasını alır yayımlarım, içeriği beni ilgilendirmez’ diyemez; yasal ve etik sorumluluklar göz ardı edilemez.

Siyasal ilanlar, yasalara uygunluk ve etik açıdan denetimden geçirilir; temel gazetecilik değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilir. Nedir bu temel değerler? Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları. İlanlardan bu değerlere saygılı olması, yalan, hakaret, suçlama, ayrımcılık, ırkçılık, nefret söylemi, şiddeti körükleyici ve dini duyguları rencide edici ifadeler içermemesi beklenir. MHP’nin ilanı bu açıdan sorunluydu.Ama Bahçeli’nin affını istediği, Organize Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı’nın yedi gazeteciye yönelik tehdit açıklaması haberinde gazetecilerin isimlerine yer verilmemesi doğruydu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB Alaattin Çakıcı’ya verilen raporu incelemeye aldı

SONRAKİ HABER

Enis Berberoğlu için tahliye başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...