02 Temmuz 2018 11:42

TTB Alaattin Çakıcı’ya verilen raporu incelemeye aldı

TTB, Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporu için inceleme kararı aldı. Çakıcı’ya günde 11 saat ziyaret izni verilmişti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Organize Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı’ya Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinden verilen süresiz sağlık kurulu raporunu inceleme kararı aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ziyaretiyle gündeme gelen, en son olarak Karar yazarlarını tehdit eden Çakıcı’ya verilen raporda, “Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sağlığı hem morali aynı zamanda helalleşme açısından bu zaman dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yeniden hayata bağlayabilir” denildi.TTB yönetimi, Çakıcı’nın raporunun doğruluğuna ilişkin Kırıkkale Tabipler Odasından bilgi istedi. 

İHD, ‘ÇİFTE STANDART’ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili önceki gün Mezopotamya Ajansına konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, ortada büyük bir hukuksuzluk ve çifte standartlık olduğunu söylemişti.

İncin özetle şöyle konuşmuştu: “Tutuklular ve hükümlüler ile ilgili getirilmiş olan kısıtlama söz konusuyken kesinlikle Alaattin Çakıcı’ya getirilmiş olan bu çifte standart açıkça hukuka aykırıdır ve hukukla izah edilecek bir durum söz konusu değildir. Hasta mahpuslara uygulanan kelepçeyle muayene, ailelerinden birine refakatçi olarak izin verilmemesi bile ortadaki hukuksuzluğu özetlemeye yeterlidir. Yıllardır taleplerimize aldığımız cevaplar karşısında böyle bir uygulama ile karşılaşmak vicdanları yaraladığı gibi Devlet Bahçeli ve ekibinin bundan sonra bürokraside ne derece etkili olacaklarını da şimdiden görebiliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya’da 100 bin kişi çalışma süresinin uzatılmasına karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli ilanına okur temsilcisinden tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa